Fener sağ gösterip Dick vurdu

Van Persie ve Van der Wiel’in yakından tanıdığı 68 yaşındaki tecrübeli hoca Hollanda Milli Takımı’ndaki yardımcı antrenörlük görevini hemen bıraktı. Soluğu İstanbul’da aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 00:00
Fener sağ gösterip Dick vurdu

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin Monaco'ya yenilip Avrupa'ya veda etmesi sonrası Pereira ile yolları ayıran Sarı-Lacivertli yönetim dün büyük bir sürpriz yaptı... Hollanda Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük yapan 68 yaşındaki Dick Advocaat ile anlaşmaya vardı... Van Persie ve Van der Wiel'in yakından tanıdığı Hollandalı teknik adamı takımın başına getiren Sarı-Lacivertliler tecrübeli hocayı hemen apar topar İstanbul'a getirdi. Fenerbahçe'den teklif aldıktan sonra Hollanda Milli Takımı'ndaki görevinden hemen istifa eden Advocaat "Danny Blind'in hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" açıklamasını yaptı. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada da Milli Takım Teknik Direktörü Blind'in Advocaat'ın istifasına çok şaşırdığı vurgulandı.

5 FARKLI ÜLKE 8 TAKIM 6 MİLLİ TAKIM ÇALIŞTIRDI
Kariyerinde, AZ Alkmaar, PSV, Glasgow Rangers, Monchengladbach ve Zenit kulüplerini, milli takım olarak da Rusya, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Sırbistan ile Hollanda'yı çalıştıran Advocaat, Rusya'daki başarısı ile dikkat çekti. Zenit ile UEFA Şampiyonluğu ve UEFA Süper Kupası kazandı. Fenerbahçe'ye de şampiyonluk yaşamaya geldiğini söyleyen 68 yaşındaki tecrübeli hoca "Fenerbahçe'den böyle bir teklif alınca hemen kabul ettim. Fenerbahçe çok büyük bir camia" dedi.

SAATLi BOMBA ADVOCAAT!
Fenerbahçe'nin Dick Advocaat ile anlaşması bir anda sosyal medyanın da bir numaralı konusu oldu. Dick Advocaat'ın Rusya'da hakeme sağ kolundaki saati göstermek yerine sağ koluyla "Saat" işareti yapması hemen gündeme geldi. Dick Advocaat, Rusya'da 5 yabancı sınırlaması varken, Fatih Tekke'yi 6. yabancı olarak sahaya sürmüş ve Zenit hükmen yenik sayılmıştı.

YANLIŞ UÇAĞA BİNDİ
Advocaat, Sırbıstan'ı çalıştırdığı dönemde de Sırbistan yerine Bosna uçağına binerek bir başka bombaya imza atmıştı.