Kupa canavarı

0-0 biten maçın 100. dakikasında Hakan Balta sahne aldı. Chedjou kendi kalesine atınca karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltılarda Muslera sahne aldı. Oğuzhan ve Atiba'nın vuruşlarını kurtaran Uruguaylı kaleci kupayı Cimbom'a getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2016 Güncelleme 14 Ağustos 2016, 00:37
Kupa canavarı

İÇİNDEKİLER

Süper Kupa yine Cimbom'un... Sarı-Kırmızılılar, Konya'da oynanan ve normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 biten maçta Beşiktaş'ı penaltılarla 4-1 yenerek zafere ulaştı. Galatasaray böylece son 5 yılda 4. kez Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu... 11. dakikada Sneijder'in sağ kanattan ceza sahası içerisine ortasında Chedjou'nun kafa vuruşunda top kaleci Tolga'da kaldı. 34. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası çizgisi sol çaprazından doğrudan kaleye gönderdiği serbest vuruşta kaleci Muslera topu son anda direk dibinde çıkarmayı başardı. 45+2. dakikada Oğuzhan'ın savunma arkasına gönderdiği pasta ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Cenk'in vuruşunda meşin yuvalrak yan ağlarda kaldı. 54. dakikada Cenk'in şutu auta çıktı. 70. dakikada Necip'in ters vuruşu direği yaladı. 88. dakikada Cenk vurdu, Muslera çıkardı. Cenk 90'da da müsait pozisyonu kullanamadı.

PENALTILARDA FERNANDO MUSLERA DEVLEŞTİ
Uzatmaların 10. dakikasında Cimbom golü buldu. Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta Hakan Balta kafayla ağları sarstı: 0-1. Fakat Beşiktaş 107'de Chedjou'nun kendi kalesine golüyle eşitliği bulunca maç penaltılara gitti. Kartal'da Oğuzhan ve Atiba, Muslera'yı geçemezmen, Cenk topu üstten auta yolladı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci penaltıları ağlara yolladı. Cimbom böylece Süper Kupa'yı birkez daha kaldırmayı başardı.

5 AYDA İKİN Cİ KEZ KUPA!
Galatasaray'da çok kötü giden geçen sezon Mustafa Denizli'nin ardından teknik adamlık koltuğuna oturan Jan Olde Riekerink 5 ay içinde ikinci kez kupa kaldırdı... İlk olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe önünde başarıya ulaşan Hollandalı hoca dün gece de Konya da Beşiktaş önünde Süper Kupa zaferini yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün ardından çok büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular ve Riekerink haftaya başlayacak Süper Lig öncesi büyük bir moral de kazandı.

BRUMA ETKİLİ OLDU AMA SONUNU GETİREMEDİ
Hazırlık
maçlarının yıldızı Armindo Bruma dün de zaman zaman çok etkili bir futbol sergiledi. Özellikle Beck'e zor anlar yaşatan Portekizli yıldız son paslarda ve vuruşlarla hayal kırıklığı yarattı.