Süper kapışma

İki takım da yeni sezona kupa ile başlayıp süper bir başlangıç yapmak istiyor. Maçı Mete Kalkavan yönetecek. G.Saray bu kupayı 4, Beşiktaş 1 kez kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2016 Güncelleme 13 Ağustos 2016, 00:00
Süper kapışma

İÇİNDEKİLER

2015-2016 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olmak için bugün karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. İki takım da kupayı kazanarak yeni sezona süper bir başlangıç yapmak amacında.

İLK KUPAYI KARTAL KAZANDI
Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Beşiktaş, Süper Kupa'da dördüncü kez boy gösteriyor. Siyah-beyazlı takım, bu isim altında ilk kez 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa'yı, bugünkü rakibi GalatasarayAlmanya'da 1-0 yenerek kazanmıştı. Galatasaray'ın müzesinde ise dört Süper Kupa bulunuyor.

KUPADA 13'ÜNCÜ EŞLEŞME
Bugün Konya'daki Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Galatasaray, geçmişte Türkiye Kupası finali, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa'da 12 defa eşleşti. Galatasaray bu eşleşmelerde rakibine 7-5 üstünlük kurdu. 16 maçın 7'sini de Galatasaray, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 5 maç da berabere tamamlandı. Galatasaray'ın 19 golüne, Beşiktaş 13 golle karşılık verdi.