UEFA’da 3’lü çekelim!

Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir ilk maçları 18 Ağustos’ta kendi evlerinde oynayacak. Osmanlıspor'un ilk maçı ise deplasmanda olacak. İkinci maçlar 25 Ağustos'ta oynanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2016 Güncelleme 06 Ağustos 2016, 00:00
UEFA’da 3’lü çekelim!

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi dün Nyon'da yapıldı. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre temsilcisi Grasshoppers ile eşleşti. Osmanlıspor Danimarka'nın Midtjylland ile Başakşehir ise Ukrayna'nın Shakthar Donetsk takımı ile eşleşti. İlk maçlar 18 Ağustos'ta ikinci maçlar ise 25 Ağustos'ta oynanacak. Sarı-lacivertliler ilk maçını 18 Ağustos'ta evinde oynayacak. Geçen sezon Avrupa kupalarında yer almayan Grasshoppers, 36 hafta süren İsviçre Ligi'ni Basel, Young Boys ve Luzern'in ardından 4. sırada bitirdi. Başakşehir ise ise geçtiğimiz yıllarda Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile 18 Ağustos'taki maçı İstanbul'da oynayacak. Eski gücünde olmayan Shakhtar geçen sene Fenerbahçe ve Sivasspor ile esleşmişti. Osmanlıspor'un ilk maçı ise 18 Ağustos'ta deplasmanda olacak.

KONYASPOR GRUPLARA DİREKT KATILIYOR
Eğer 3 takımımız turu geçerse Konyaspor direkt gruplara katılacağı için 4 takımla Avrupa Ligi'nde yer alacağız. Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı "Kağıt üzerinde en güçlü rakip gibi görünüyor. Her ne kadar küçülmeye gitseler de kaliteli bir takım. Biz adım adım büyüyen bir kulübüz. Zor olan işler keyifli olur" dedi. Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay da "Midtjylland'ı eleyerek gruplara kalmak istiyoruz" diye konuştu.

GRASSHOPERS 13 YILDIR ŞAMPİYON OLAMIYOR

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Grasshopers çok köklü bir kulüp. 1886 yılında kurulan İsviçre ekibi, Hakan- Murat Yakın ve Kubilay Türkyılmaz dünya futboluna kazandırmıştı.

KOZU; YAŞLI KURTLARI!
Eski günlerinden çok uzak olan Mavi- Beyazlılar, İsviçre Ligi'nde 13 yıldır şampiyon olamıyor. İzlanda'nın Reykjavik ve Kıbrıs'ın Apoel takımlarını eleyen Grasshopers'ın en önemli silahları, yaşlı kurtlar Senderos ve Kallström ile Brezilyalı Cesar.

SHAKHTAR DÜŞÜŞTE AMA...
Lucescu'nun ayrılmasının ardından 7 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Shakhtar Donetsk adeta bunalımda... Paulo Fonseca yönetiminde yeni bir kimlik arayışındaki Ukrayna ekibi yine de kadrosundaki yıldızlarıyla çok tehlikeli bir takım. Özellikle evindeki maçlarda onları durdurmak zor.

İNATÇI, GÜÇLÜ VE HIRSLI!
Osmanlıspor'un rakibi Midtjylland son yıllarda önemli bir çıkış içinde... Tipik bir İskandinav takımı olan Norveç ekibi inatçı, güçlü ve hırslı oyunculardan kurulu. Teknik direktörlüğünü Jess Thorup'un yaptığı Midtjylland, 3. ön eleme turundada Macar ekibi Videoton'u şampiyonanın dışına itti.