Yine bana hüsran yine bana UEFA

Maça çok kötü başlayan ve 17 dakikada 2-0 geriye düşen F.Bahçe ikinci yarıda toparlandı . Emenike ile golü de buldu fakat Germain bizi yıktı. Son olarak 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'ne kalan Kanarya, ön elemelerde üst üste 6. kez rakiplerine boyun eğerek çok büyük hüsran yaşadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2016 Güncelleme 04 Ağustos 2016, 00:20
Yine bana hüsran yine bana UEFA

İÇİNDEKİLER

Fener yine Şampiyonlar Ligi'nde yok!.. 3. ön eleme turu rövanşında, Kadıköy'de 2-1 yendiği Monaco ile 2. Louis Stadı'nda karşılaşan Kanarya rakibine 3-1 mağlup olarak elendi. Şampiyonlar Ligi hasreti 7 yıla çıkan Fenerbahçe, 2009'den bu yana 6. kez ön elemelerde rakiplerine boyun eğmiş oldu... Fransa'daki maç adeta kabus gibi başladı. 3. dakikada Fabinho, Ozan Tufan'dan topu kaptı. Falcao'nun ara pasında, Germain ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarımıza yolladı: 1-0. 17. dakikada Hasan Ali Kaldırım ile Dirar'ın ikili mücadelesinde Faslı futbolcu yerde kaldı ve hakem Dias tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Falcao, topu ve kaleci Ertuğrul'u ayrı köşelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0. 37. dakikada Salih'İn şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. 1 dakika sonra Fernandao bomboş pozisyonda çok kötü vurdu.

EMENIKE ÖNCE DİREĞİ SONRA AĞLARI BULDU!
İKİNCİ yarı ile birlikte bambaşka bir Fenerbahçe izlemeye başladık. 52. dakikada Emenike çok sert vurdu, top üst direkte patladı. Fakat Nijeryalı yıldız iki dakika sonra Skrtel'in asistinde ağları sarsarak skoru 2-1'e getirdi. 60'da Germain'in kafa vuruşu Ertuğrul'da kaldı. 5 dakika sonra defansın büyük hatasını Germain affetmedi: 3-1. 86'da Fernandao müsait pozisyonu kullanamayınca ümitler tükendi. Fener artık yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam edecek.

TARAFTARIN HEDEFİNDE FERNANDAO VAR
Monaco deplasmanında talihsiz bir şekilde turu bırakan Fenerbahçe'de gecenin en büyük hayal kırıklığı Fernandao oldu. İlk yarıda bomboş pozisyonda çok kötü bir vuruş yapan Brezilyalı forvet, 85. dakikada kaleye vurmak yerine pas verince saç baş yoldurdu. Fazla kiloları ile de dikkatleri çeken Fernandao için taraftarlar, "Bize Güiza'yı aratmadı. Böyle forvet mi olur?" dediler. Brezilyalı yıldızın bu görüntüsü, Van Persie'nin de sakatlığı sonrası forvet transferinin gündeme gelebileceği de iddia edildi.

KJAER 35 DAKİKA DAYANABİLDİ!
Savunmanın en önemli ismi olan Simon Kjaer hafta boyu sakatlığı nedeniyle idmanlara çıkamadı. Ağrılarına rağmen Monaco maçı öncesi kendini deneyen ve ilk 11'deki yerini alan Danimarkalı stoper ancak 35 dakika dayanabildi. Attığı bir depar sonrası arka adelesini tutmaya başlayan Kjaer yerini Topal'a bıraktı.

3-5-2 İNADINA BÜYÜK TEPKİ
Pereira sezon öncesi çok sürpriz bir karar alarak takımın sistemini 3-5-2 olarak değiştirmişti. Portekizli hoca, tartışmalara rağmen Kadıköy'de alınan 2-1'lik Monaco galibiyeti sonrası rövanşa da aynı sistemle çıktı. Fakat 3'lü savunma açıklar verince skor bir anda 2-0'a geldi. Pereira buna rağmen sistemi değiştirmedi. Aynı şekilde maç 3-1'e gelince de 3-5-2'de ısrar eden Portekizli hoca eleştiri oklarının hedefi oldu.