Hakem değil tetikçi

Geçen sezon Ivan Belek’in facia kararlarıyla Braga’ya elenen F.Bahçe’yi bu kez de Portekizli hakem Artur Dias katletti. Monaco'nun attığı ilk gol öncesi faulü görmeyen Dias, haksız bir penaltı verdi. Ayrıca F.Bahçe'nin 2 penaltısı güme gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2016 Güncelleme 04 Ağustos 2016, 01:01
Hakem değil tetikçi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe yine hakem kurbanı oldu... Geçen sezon Braga karşısında hakem Ivan Belek'in facia kararlarıyla UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Sarı-Lacivertli takımın bu kez karşısına Portekizli hakem Artur Dias çıktı. Maç boyunca sanki Monaco'nun 12. adamı olarak görev yapan Dias Monaco'nun attığı ilk gol öncesi Fenerbahçeli Ozan Tufan'a yapılan faulü görmedi. Dias bununla sınırlı kalmadı. Maç boyunca Monaco'nun lehine çalışan Portekizli hakem Monaco'nun kazandığı penaltı öncesi Hasan Ali'nin ceza alanına giren Dirar'la yaptığı ikili mücadelede penaltı düdüğü çaldı. Oysa pozisyonun penaltıyla ilgisi olmadığı halde Dias yine Monaco'yu korudu. Portekizli hakemin yaptıkları bununla sınırlı kalmadı. karşılaşmanın 58. dakikasında Van der Wiel'in sağdan yaptığı ortada top rakibin eline çarptı. Hakem penaltı yerine oyunu devam ettirmeyi tercih etti.

FENERBAHÇE'Yİ YIKAN KARARLARA İMZA ATTI
Maçın yine 58. dakikasında pozisyonun devamında Van der Wiel ceza alanına girerken bu kez yerde kaldı. Ancak Dias mutlak penaltıyı yine görmezden geldi. Böylece Monaco lehine çalışmaya devam ederken Fenerbahçe'nin de büyük tepkisini aldı. Portekizli hakem bununla da sınırlı kalmadı. Avantaj kurallarını sürekli Monaco'dan yana kullanan Artur Dias Fenerbahçe'nin elenmesi için her şeyi yaparken 90 dakika boyunca Monaco'ya çalıştı.

ARTIK UEFA'YA ODAKLANACAĞIZ
Fenerbahçe
'nin yıldız oyuncusu Mehmet Topal Monaco önünde turu kaybettikleri için çok üzgün olduğunu söyledi. Sarı-Lacivertli oyuncu, "Artık UEFA'ya odaklanacağız. Başka çaremiz yok"dedi.

F.BAHÇE SAVUNMASI SINIFTA KALDI!
Fenerbahçe'nin yeni transferleri Neustadter ve Skrtel'in Monaco ile oynanan maçta ağır kalmaları yenilginin başlıca nedenlerindendi. İkilinin henüz takıma uyum sağlamaması ve çıkarken yaptıkları top kayıpları Fenerbahçe'yi adeta yaktı.

KJAER SAKATLANIP ÇIKTI
Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer edilen ikilinin yanı sıra Simon Kjaer'in de ilk yarıda sakatlanması ve oyundan çıkması da savunmanın ahengini bozdu. Savunmayı toparlayan isim olan Kjaer'in çıkması ve ön libero Mehmet Topal'ın stoper oynaması işe yaramadı.

FENERBAHÇELİLER YASAK DİNLEMEDİ!
Monaco Prensliği'nin F.Bahçe taraftarını stada alma kararına rağmen, bazı Türk taraftarlar üzerlerinde sarılacivert bir ürün olmadan maçı izledi.