Tongsir’e soruşturma

Avukat Mert Eryılmaz, darbeye karşı duran halkla “Bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne de atlar” diyerek dalga geçen TSYD Başkanı Oğuz Tongsir hakkında suç duyurusunda bulundu... Savcılık da soruşturma başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 02:33
Tongsir’e soruşturma

İÇİNDEKİLER

Türk basınının en önemli kurumlarından biri olan Spor Yazarları Derneği'ne siyaset bulaştıran Oğuz Tongsir'in başı dertte... Hain cuntacıların darbe girişiminden sonra tepkisiz kalarak dikkatleri üzerine çeken Tongsir hakkında skandal Twitter mesayı nedeniyle soruşturma açıldı. TSYD Başkanı Tongsir, tankların önüne atlayan kahraman vatandaşlarımız için, "Bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar" mesajını atmıştı. Herkesin büyük tepkisini çeken bu tweet'le ilgili İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Mert Eryılmaz, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ÖRGÜT PROPOGANDASI YAPTI
Dilekçede, örgüt propogandası yapan Tongsir'in yargılanması talep edilerek "Şüpheli, gelin arabasının önüne yatanla, demokrasi için direnen yüzlerce vatandaşın şehit olduğu bir günde FETÖ'nün hain subaylarının idare ettiği tankın önüne yatan halkı bir tutmakla, bunun propagandasını yapmış, FETÖ silahlı terör örgütüne hizmet etmiştir" denildi.