Dünyaya ders verdik!

Halka, emniyet ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve uluslararası dostlara teşekkür eden Bakan Kılıç, “Mücadelemiz 2023, 2053, 2071 hedeflerimize yürümek için bizleri hiçbir şekilde alıkoymayacaktır” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:32
Dünyaya ders verdik!

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katıldı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokağa çıkın, demokrasinize ve geleceğinize sahip çıkın" çağrısı üzerine meydanlara çıkan milyonlarca vatandaşla aştıklarını belirten Kılıç, "Daha önce 'Olağanüstü bir durum olmazsa geleceğiz tabii' demiştik. Olağanüstü durumda buradayız. Bu da olağanüstü durumun, aslında sayın Başbakanımızın dediği gibi, millete değil, devletin çalışmalarında FETÖ terör örgütüne karşı temizleme operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in, emniyet teşkilatımızın ve tüm devlet mekanizmasının içerisindeki tüm unsurlarıyla temizlenmesi noktasındaki çalışma için yapıldığının en güzel göstergelerinden birisidir" dedi.

PARTİLER ÜSTÜ BİR DURUŞ
Bakan Kılıç, "Partiler üstü bir duruşla, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken genel kurulu açık tutup orada milli iradenin tecelli ettiği yer olan meclisimizin çalışmalarına devam ederek çok büyük ders vermişlerdir bu darbe girişiminde bulunan teröristlere. Ama en büyük dersi, milletimiz dünyaya vermiştir. O da demokrasi ve hukuk dersidir" ifadesini kullandı. Bakan Kılıç, F.Bahçeli taraftarların Monaco'ya sokulmayacak olmasına tepkili. Kılıç, "Avrupa Şampiyonası, ağır silahlı güvenlik görevlilerinin görev yaptığı bir durumda gerçekleştirildi. Alınan kararlar sonrası bizim de değerlendirmemiz olacaktır" dedi.

49 ÜLKEDEN 1541 SPORCU DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 49 ülkeden, bin 541 sporcunun katılımıyla İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi. Yarışın startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "1541 sporcu darbeye inat kulaç attı. Bu demokrası nöbeti" dedi.