600 bin euro'ya dünya yıldızı

Fikret Orman transferdeki akıllı politikasına devam etti. Dünya yıldızları arasında gösterilen Adriano için kulübüne 3 yılda ödenmek üzere 600 bin Euro verilecek. Brezilyalı futbolcu ise senelik 2.4 milyon Euro alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 01:37
600 bin euro’ya dünya yıldızı

İÇİNDEKİLER

Ve Beşiktaş Adriano'ya kavuştu. Siyah-Beyazlı yönetimin İspanyol kulübü Barcelona'dan transfer ettiği Brezilyalı futbolcu dün öğleden sonra İstanbul'a geldi. Yıldız oyuncuyu Atatürk Havalimanı'nda karşılayan taraftarlar kendisine büyük ilgi gösterdi. Bu transferde Beşiktaş Yönetimi bir kez daha sınıfı geçerek çok önemli bir başarıya imza attı. Dünya çapında bir yıldız olan Brezilyalı oyuncu için kulübü Barcelona'ya sadece 600 bin Euro bonservis bedeli ödenecek. Yıldız futbolcu da 3 yıllık anlaşma karşılığında sezon başına 2.4 milyon Euro'dan toplamda 7.2 milyon Euro alacak. Böylece maliyeti 7.8 milyon Euro'yu bu lacak. Kariyerinin büyük bir bölümünü sol bekte oynamış olmasına karşın sağ ayağını da sol ayağı gibi kullanabilen Adriano, sağ bek, sağ açık gibi bölgelerde de oynayabilecek.

SAVUNMADAN OYUNU BAŞLATAN BİR İSİM
Avrupa'nın en kaliteli savunma oyuncuları arasında gösterilen Brezilyalı oyuncunun 2005'te adım attığı Sevilla'dan sonra Barcelona'ya transfer olmasında bu özelliğinin büyük payı var. Yıllarca birçok Avrupa devi tarafından istenmesine karşın Guardiola, Martino ve Enrique'nin vazgeçmediği Adriano, 18 kez milli takımda da forma giydi. Brezilyalı yıldızın Beşiktaş'ın savunmadan oyunu başlatan ismi olması bekleniyor.