Teröre karşı tek yumruk olalım

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İstanbul’daki terör olayını lanetledi. Kılıç, “Teröre karşı tek yumruk olalım. Terör uluslararası anlamda tüm ülkelerin beraberce hareket etmesi gereken bir olgudur” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 05:14
Teröre karşı tek yumruk olalım

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor medyasının temsilcileri ile İstanbul'da iftarda buluştu. İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri, spor müdürleri ve spor yazarları katıldı.

DURUŞUMUZ BELLİDİR
Terör saldırını lanetleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diyorum. Aynı zamanda yaralanan ve şu anda hastanelerde tedavi gören tüm yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu saldırı karşısında ülkemizin ve milletimizin duruşu bellidir. Nasıl daha önce Dünya'nın farklı şehirlerinde Paris'te, Brüksel'de, Londra'da New York'ta terör saldırıları olduğunda bunlara karşı Türkiye her zaman uluslararası toplum ile birlik ve beraberlik içerisinde yer aldı ise bizler de şu anda müttefiklerimizden, dostlarımızdan aynısını beklemekteyiz. Beklemek de hakkımızdır. Uluslararası anlamda tüm ülkelerin beraberce hareket etmesi gereken ve ancak beraberce üstesinden gelebilecekleri bir olgudur" ifadesini kullandı.

YAKINDAN İLGİLENİYOR
Türkiye'de son yıllarda sportif tesislerin sayılarındaki artışa dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten spor ile çok yakından ilgilenmektedir. Spor branşlarındaki gelişmeler ve sonuçlarla alakalı olarak kendisiylebir araya gelmekteyim. Hatta kendilerine bir müsabakanın sonucu hakkında bilgi verirken, genellikle müsabakaların sonuçlarından haberinin olduğunu söylemektedir" dedi.

TESİS SAYIMIZ 1700
Kılıç, "Başbakanımızla da yaptığımız ilk toplantıda sportif anlamda alt yapı çalışmalarımız ve bu yatırımlarımızın hayata geçirilmesi konusunda yakın bir takip içerisinde olduğunu belirtmişlerdir" diye konuştu. Alt yapı yatırımların önemine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, "2002 yılından günümüze kadar yapılan spor tesisi sayısı ile 1700 civarına ulaşmıştır. Tesis yapmak asla ve asla tek başına yetmez. Siz istediğiniz kadar duvarlar inşa edin, binalar yapın, tuğlalar örün onun içerisinde sporcu olmasa o binaların bir anlamı olmaz. Tesisleri en iyi ve en modern şekilde güncellemelerini yapmazsanız dünyadaki gelişmelerden geride kalırsınız" diye konuştu.




DOPİNGE SAVAŞ AÇTIK
Dopingle mücadelenin kararlı ve sert bir şekilde sürdüğünün altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "Bizler dopingte sıfır tolerans politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürmeye devam edeceğiz. WADA Başkanı doping ile mücadele etmek isteyen ülkeler Türkiye'yi örnek alsınlar diyor ise; o zaman bizler bazı şeyleri başarmış durumdayız" dedi.

29 STAT DAHA AÇACAGIZ
Futbol statlarının en görünür tesisler olduğu belirten Bakan Kılıç, "Anadolu'da şu an inşa ettiğimiz 29 stadyum çalışmamız var. Bazılarının önüne yerel yönetimler engel olmaya devam etseler de biz ısrarlı ve kararlı bir şekilde bunların yapılması için çaba harcamaya devam ediyoruz. Stadyumu 15 günde bir futbol karşılaşması oynamak için yaparsanız o yapı atıl bir yatırım haline dönüşür. Gaziantep'te, Malatya'da, Diyarbakır'da, Trabzon'da, Samsun'da, Adana'da inşası devam eden stadyumlarımız, Antalya'da hizmete giren stadyumumuz, İzmir'de yakın zamanda önümüz yerel yönetimler tarafından açıldıktan sonra inşa edeceğimiz stadyumlarımızın hepsinde tribün altı olarak tabir ettiğimiz mekanları spor ve antrenman salonları olarak yapacağız." ifadesini kullandı.