Riekerink ile 1 yıl daha

Galatasaray Yönetimi, Hollandalı teknik adam için beklenen kararını açıkladı. Geçen sezon takıma Türkiye Kupası’nı kazandıran Riekerink takımın teknik direktörü oldu..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 05:22
Riekerink ile 1 yıl daha

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da teknik direktör olayı dün çözümlendi! Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında geçtiğimiz sezonun 2. yarısında takımın başına geçen ve Türkiye Kupası'nın kazanılmasında büyük pay sahibi olan Hollandalı teknik adam Riekerink'in takımın teknik direktörü olması kararlaştırıldı.

TRANSFER HIZLANACAK...
Riekerink'in takımın başına geçmesinin ardından Sarı-Kırmızılı takımda transfer çalışmaları daha da hız kazanacak ve Hollandalı teknik direktörün istekleri ön plana alınacak. Riekerink'in hem takımı iyi tanıması, hem geçtiğimiz yıl beklenenden daha başarılı bir perormans sergilemesi hem de maliyetinin son derece makul olması tercih sebepleri arasında gösterildi. Hollandalı teknik adamın ücretinde iyileşme yapılacak ancak ücreti 700 bin Euro cevarında olacak. Bu da önceki teknik direktörlerle karşılaştırıldığında oldukça düşük bir rakam.

NELER ALMIŞLARDI NELER...
Daha önce Roberto Mancini ve Frank Rijkaard 3.5 milyon Euro, Fatih Terim 3.1 milyon Euro, George Hagi de 1 milyon Euro ücret almışlardı. Galatasaray'a teknik direktör olmadan önce altyapının başında olan Riekerink bu görevdeyken aylık 17 bin Euro maaş alıyordu. Riekerink, taraftar tarafından da sevilen bir teknik adam olmuştu.

YÖNETİMDEN SÜRPRİZ YOK!
Galatasaray yönetiminin Riekerink'in teknik direktör olarak açıklaması bekleniyordu. Sürpriz çıkmadı ve beklenen oldu. Yönetim Riekerink'in hocalığını onayladı.