Seneye de Avrupa zor

9 aylık bilanço 59 milyon lira ekside. Diyelim ki mucize oldu ve bu sıfırlandı... Yine de son üç yıllık açık 125 milyon Euro’ya gelir. UEFA da yine men cezası verir... Gönderilen 3 isim hesap edildiğinde Serdar Aziz'in maliyeti 10.4 milyon Euro... Yani bakiyene eksi olarak geçti... Peki sen bunu UEFA'ya nasıl izah edeceksin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 00:49
Seneye de Avrupa zor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden, eski başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Sarı-Kırmızılı kulübün içinde bulunduğu ekonomik tabloyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Özdoğan'a göre, UEFA'dan gelecek yeni bir men cezası kapıya dayandı. İşte Özdoğan'ın TAKVİM'e yaptığı açıklamalar:

BÜYÜK TEHLİKE KAPIDA
"Şu anda 9 aylık bilanço 59 milyon lira ekside. Kısa sürede 60 milyon artıya geçmemiz gerekiyor. Diyelim ki bunu yaptık. Sayın Başkan çıkıp dedi ki, "Ben bunu sıfırlayacağım." Bu durumda bile son 3 yıla bakıldığında 125 milyon Euro zarar çıkıyor. UEFA ise sadece 30 milyon Euro'ya izin veriyor. Yani en iyi senaryoda bile açık 95 milyon Euro. UEFA da bu zararla seni Avrupa'ya yollamaz. Avrupa'ya gidemediğin zaman kombine satışı yapamıyorsun, para gelmiyor. 2018 yılında Galatasaray A grubu hisse senedinin hiçbir değeri kalmaz. Bu, şu demek; sermaye piyasası kurulu 5 yıl üst üste zarar eden şirketlere der ki; "Arkadaş sen 5 yıl zarar ediyorsun. Yönetim zaafiyetin var." Artık bundan sonra A ve B denilen arkadaşlar da benim tarafımdan atanacak."

KULÜBÜ BAŞKASI YÖNETİR
"Galatasaray kendisinin dışındaki başka insanlar tarafından yönetilmeye başlanacak. O zaman ne olacak? Herhangi bir başka takımı tutan insan da Galatasaray'ı yönetebilir. Bu risk 2018 yılında yaşanabilir. Gelecek yıl da zarar olursa sana "Güle güle" derler!.. Serdar Aziz olayında gönderilen 3 futbolcuya ödediğin para 2.1 milyon Euro. Serdar'ın bonservisi 4.5 milyon Euro. 4 yıl alacağı para 8 milyon Euro. 2.1'i düştüğünü zaman 10.4 milyon Euro sen bu futbolcuya yatırım yaptın. Bu durumda Serdar Aziz transferini nasıl izah edeceksin? UEFA diyecek ki "Sen zarardasın ve zarar etmeye devam ediyorsun." Serdar Aziz'in futbolculuğunu tartışmıyorum. Ben bilançoya bakıyorum. Galatasaray bu anlayışla giderse, 2018'de de Avrupa'da yok!"

3 GÜN KALDI TEKNİK ADAM AÇIKLANMADI
"1 Temmuz 'da sezonu açıyorsun. 3 gün kala teknik direktörün yok. Bir takımın en önemli dönemi sezon başıdır. Siz planlamayı sezon öncesi yapmazsanız, bütün sezon cezasını çekersiniz."

RİVA'DAN PARA GELMEZ!
"Yönetim Riva için protokol imzalanmış. Fakat Riva 5 yıl sonra daha değerli olacaktır. Galatasaray şu anda Riva ile para kazanamaz. Yönetim Başka projeler bulmak zorunda."

SNEİJDER'E YAPILANLAR ÇOK YANLIŞ!
"Sen kendi malını kötüleyerek satabilir misin? Galatasaray'da Sneijder öyle bir hale getirilmeye çalışıyor ki; kötü oyuncu, kötü insan, takımı bölen insan olarak lanse ediliyor. Resmen kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz."

MEHMET ÖZCAN/ÖZEL