1.5 milyar liralık çılgın proje

İmzalanan anlaşmaya göre, 1 milyon 76 bin dönümlük arazi üzerinde dev bir gayrimenkul projesi yapılacak. Yönetim ayrıca Florya'yı boşaltıp tesisleri Riva'ya taşımayı düşünüyor... Toplam gelir beklentisi ise 1.5 milyar lira.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 08:25
1.5 milyar liralık çılgın proje

İÇİNDEKİLER

Uzun yıllardır Galatasaray'ın kurtuluş formülü olarak lanse edilen Riva Projesi en sonunda hayata geçiriliyor... Sarı-Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Emlak Konut İdaresi ile Riva'da proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandığı duyuruldu. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilen açıklamada ayrıca, "Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir" denildi. Alınan bilgilere göre 1 milyon 176 bin dönümlük arazinin 1 milyon 76 bin dönümü projede kullanılacak. Kalan 100 bin dönüm ise Galatasaray yönetiminin Florya'dan taşımayı düşündüğü tesisler için ayrıldı. Emlak Konut projeyi ihaleye çıkaracak ve bir müteahhit firma ile anlaşma sağlayacak.

GELECEK PARAYLA TÜM BORÇLAR TEMİZLENECEK
Ardından Riva arazisinin üzerinde dev bir gayrimenkul projesi yapılacak. Galatasaray yönetimi, yüzde 34'ün üzerinde hak sahibi olduğu Florya'dan da taşınmayı planlıyor. Fakat bunun için genel kuruldan onay almak gerekecek. Yönetimin bu projeden gelir beklentisinin toplam 1.5 milyar lira olduğu gelen bilgiler arasında. Eğer bu beklenti gerçekleşirse Sarı-Kırmızılılar hem yıllardır belini büken borçlarından kurtulacak hem de kasaya çok büyük bir miktarda para girmiş olacak.


100 BİN DÖNÜM FLORYA'YA AYRILDI
Yapılan açıklamada, 1 milyon 176 bin dönümlük Riva arazisinin 1 milyon 76 bin dönümü için anlaşma yapıldığı duyuruldu. Alınan bilgilere göre anlaşma dışında bırakılan 100 bin dönüme Florya Tesisleri'nin taşınması planlıyor.

Galatasaray yönetimi geçtiğimiz günlerde Riva arazisi için bir proje geliştirmişti.

Riva arazisi oldukça önemli bir bölgede yer alıyor. Arazi en sonunda değerlendirilecek.