Veliefendi’de Gazi şöleni

Gazi Koşusu bu yıl 90. kez düzenlenecek. 2016 Yılının Şampiyon tayını belirleyecek çim pistteki 2400 metrelik koşunun birincilik ikramiyesi 1 milyon 350 bin TL olacak. Sahibine ödenecek rakamla ikramiye 2 milyon 129 bin TL’ye ulaşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2016 Güncelleme 26 Haziran 2016, 01:57
Veliefendi’de Gazi şöleni

İÇİNDEKİLER

Türk yarışçılığının derbisi sayılan Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu'nda koşulacak. '2016 Yılının Şampiyon Tay'ını belirleyecek çim pistteki 2400 metrelik koşunun, birincilik ikramiyesi 1 milyon 350 bin TL, ikincilik 540 binTL, üçüncülük 270 bin TL, dördüncülük ikramiyesi de 135 bin TL olarak belirlendi. Gazi Koşusu'nda bu yıl, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 3 milyon 648 bin TL ikramiye dağıtılacak. Şampiyon olacak safkan sahibine, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 2 milyon 129 bin TL kazandıracak. Koşuda 20'si Erkek, 2'si Dişi olmak üzere 22 tay start alacak.

İKİ ÜNLÜ JOKEY DE TÜRKİYE'YE GELİYOR
Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında bir kez koşabildikleri mücadelede favori Halis Karataş'ın jokeyliğini yapacağı Wolf Prince. Plase Temsil ve Graystorm... Sürpriz ise Cooger. Dünyaca ünlü Fransız jokey Mickael Barzalona Abbas Yolcu isimli taya binmek üzere Türkiye'ye geliyor. Bir diğer ünlü jokey Panamalı Ricardo Santana da İmpulsive isimli tayla yarışacak.

EDİTÖRÜN GÖZÜYLE GAZİ KOŞUSU ZEKİ AVCI: SON BİRİNCİLİĞİNİN ARDINDAN WOLF PRINCE FAVORİM
1927 yılından beri kesintisiz devam eden ve her yıl özlemle beklediğimiz Gazi Koşusu bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Saat 17.15'te verilecek startla gerçekleşecek. 22 safkanın start alacağı 2400 metre çim pistte safkanlar birbirlerine üstünlük kurmaya çalışacaklardır. Benim Gazi'de ön plana çıkardığım isim, Onuralp Mehmet Kurt ekürisine ait Wolf Prince, Halis Karataş idaresinde zafere uzanabilir. Bu safkanın sırasıyla rakipleri; A.Melih Kura ekürisine ait Temsil, Ahmet Güzelocak ekürisine ait Graystorm ve Eray Hazar ekürisinin Cooger şeklindedir. Tüm safkanlarımızın ayakları yere düz bassın.