Quaresmatik Portekiz

Portekiz ve Hırvatistan 90 dakikada riske girmedi. Maçı izleyenler esnedi! Uzatmalardaki kapışma ise nefes kesti... 117. dakikada Beşiktaş’ın yıldız ismi Ricardo Quaresma’nın golü Portekiz’i Euro 2016’da çeyrek finale yükseltti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2016 Güncelleme 26 Haziran 2016, 01:52
Quaresmatik Portekiz

İÇİNDEKİLER

EURO 2016'da aynı grupta yer aldığımız Hırvatistan, Portekiz karşısına favori olarak çıkmıştı. Ancak Portekiz, Hırvatlar'ı uzatmalarda 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Maçın normal süresi iki takım adına da vasatın altındaydı... Hırvatistan'da Modric, Portekiz'de ise Cristiano Ronaldo hep kaçak dövüştü. İki takım da riske girmedi. Uzatmaya giden maçta Hırvatistan eline geçen fırsatı değerlendiremedi. 113. dakikada Hırvat stoperi Vida'nın kale dibinden kafa vuruşu az farkla auta gitti. 116'da ise Perisic'in kafa vuruşu direkten döndü.

BASiT KURAL: ATAMAYANA ATARLAR!
Pozisyonun devamında Nani'nin pasında Ronaldo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcunun şutu kaleciden döndü. Dönen topu Beşiktaş'ın yıldız ismi Quaresma ağlara gönderdi. Bu maç 1980 Avrupa Şampiyonası'nda bu yana normal sürede isabetli şut olmayan ilk maç olarak tarihe geçti.