Kralın dediği oldu

Cleveland, NBA final serisi son maçında Golten State’i deplasmanda yenerek ilk kez şampiyon oldu... 3-1 geriden gelip zafere ulaşan ilk takım olan Cleveland’da ‘Kral’ LeBron James triple-double yaparak yıldızlaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2016 Güncelleme 21 Haziran 2016, 00:00
Kralın dediği oldu

İÇİNDEKİLER

NBA tarihi bir şampiyonluğa tanıklık etti. Nefes kesen final serisinin 7. maçında Golden State Warriors'ı deplasmanda 93-89 mağlup eden Cleveland Cavaliers, 3-1 geri düştükten sonra şampiyonluğa ulaşan ilk takım oldu.

CURRY 19'DA 6 ŞUT ATTI
Daha önce Miami Heat formasıyla iki kez şampiyonluk yüzüğünü takan 'Kral' lakaplı LeBron James üçüncü kez mutlu sona ulaşırken, Cleveland tarihinde ilk kez NBA'in en büyüğü oldu. LeBron 27 sayı, 11 ribaunt, 11 asist ve 3 blokla 'triple double' yaptığı mücadele sonunda, kariyerinde 3. kez final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Kyrie Irving de 26 sayı, 6 ribauntla LeBron'a eşlik etti. Golden State cephesinde ise 32 sayı, 15 ribaunt ve 9 asistle oynayan Green, sahanın en skoreri oldu. Curry ise 19'da 6 isabetle 17 sayıda kaldı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Kuşkusuz gecenin yıldızı LeBron James'ti... Miami Heat'e gitmesi nedeniyle Cleveland taraftarlarının hedefi olan LeBron böylece onların gönlünü yeniden kazanmış oldu. Şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra gözyaşlarına hakim olamayan yıldız oyuncu, takım arkadaşları ve taraftarlara teşekkür etti.