Biz bitti demeden bitmez!

Ay-Yıldızlılar, Karadağ önünde bir türlü ritmini bulamadı. İlk yarıda yokları oynadı. İkinci yarı ise uyandı... 18'lik Emre Mor'un oyuna girmesiyle canlanan Türkiye, 90+4'te Mehmet Topal'ın kafa golüyle kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 04:57
Biz bitti demeden bitmez!

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2016 öncesi Karadağ ile Antalya'da yaptığı hazırlık maçını 1-0 kazandı. 11. dakikada Şener Özbayraklı ceza sahasına ortasını yaptı. Karadağ takımının uzaklaştıramadığı top ceza sahası sağ çaprazında Arda Turan'ın önünde kaldı. Arda bekletmeden pasını Cenk Tosun'a verdi ancak Cenk'in bekletmeden şutu çerçeveyi bulmadı. 36'da orta alandan atılan uzun topa hareketlenen Jovovic son çizgide topu kontrol etti ve geriden gelen Beciraj'a pasını verdi. Beciraj penaltı noktasının hemen gerisinde topun gelişine çok sert vurdu ancak kaleci Volkan Babacan iki hamlede topu kontrol etti. 44. dakikada sol kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup, Arda Turan'la verkaç yaparak ceza sahası sol çaprazında tekrar topa sahip oldu. Beşiktaş'ın yıldızı Oğuzhan'ın şık vuruşu sağ kale direğinin hemen üzerinden auta çıktı. Bu pozisyondaki paslaşmalarımız Karadağ savunmasının başını döndürdü ama sonuç alamadık.

MEHMET TOPAL SON DAKİKADA KAFASINI ÇALIŞTIRDI
54'TE Beciraj, Ahmet Çalık'tan sıyrıldı ve ceza sahası sağ çaprazından şutunu çekti fakat kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi. 86'da Yunus Mallı'nın pasıyla topla buluşan Emre Mor topla birlikte ceza sahasına girdi. Ceza sahası sol çaprazdan çok sert vurdu ancak kaleci Poleksic topun ağlara gitmesine izin vermedi. 90+4'te Arda Turan topu düzeltip sağ ayağıyla ceza sahasına ortasını yaptı. Mehmet Topal kafa vuruşuyla milli takımımıza galibiyeti getiren golü attı.

ÇOK YETENEKLİ VE SIRADIŞI BİR OYUNCU
A Milli Futbol Takımız'ın patronu Fatih Terim, Karadağ'ı yendiğimiz maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

BİZ HEP DENEDİK
Terim, "Çok yüksek koordinasyonla oynuyoruz son saniyelere kadar. Rakibin oynatmama arzusunu kırmak kolay olmuyor açıkcası. İlk yarı %73 topla oynama var, bu benim istediğim bir oran ama pozisyona girememe var, o benim istemediğim bir şey. Birçok şeyi denedik. Kazanmak için de bir takım hamleler yaptım. Hazırlık maçı da olsa kazanmayı arzu ediyoruz" dedi. Terim, "Emre Mor büyük riskti benim için, ne yapar benim için kapalı kutuydu. Çok yetenekli, sıradışı olduğu için aldım. Ümit ederim izleyenler de onu beğenmiştir" diye konuştu.

TOPAL'DAN ALTIN GOL
Mehmet Topal, 90+4'te golü attıktan sonra karşılaşmanın hakemi Siebert santra yaptırmadı. Karadağ'a karşı altın gol atmış olduk.

YİNE ALMAN SIEBERT!
İngiltere'ye 2-1 yenildiğimiz maçın 4. hakemliğini yapan Daniel Siebert dünkü karşılaşmayı yönetti. Fatih Terim, İngiltere maçında ofsayttan yediğimiz golü Siebert'e izletmişti.

ANTALYA'DA MÜTHİŞ ŞOV
Milli maç öncesinde Türkiye bayrağı üzerinde Euro 2016 sloganı olan 'Biz bitti demeden bitmez' yazılı Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli takım futbolcularının yer aldığı dev bir koreografi açıldı. Taraftarlarımız 90 dakika boyunca milli oyunculara bayraklarla destek verdi.

TERİM'DEN AHMET ÇALIK SÜRPRİZİ
A Milli Takımımız'ın patronu Fatih Terim, İngiltere maçının ilk 11'inde yer alan Selçuk İnan, Hakan Balta ve Gökhan Gönül'ün yerine Karadağ mücadelesinde kaptan Arda Turan, genç oyuncu Ahmet Yılmaz Çalık ve Şener Özbayraklı'ya yer verdi. Sakatlığı bulunan Gökhan Gönül, maç kadrosuna alınmadı.