Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

İki İspanyol ekibinin düellosuna sahne olan Milano'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 120 dakikası 1-1 berabere biten maçta Atletico Madrid'i penaltılarla 5-3 mağlup eden Real Madrid ipi göğüsleyen taraf oldu. .

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 01:06
Avrupa’nın en büyüğü Real Madrid

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid... Milano'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 120 dakikası 1-1 biten maçta Atletico Madrid'i seri penaltı atışlarında 3-2 yenen Zinedine Zidane'ın ekibi mutlu sona ulaştı.

Atletico Madrid, Diego Simeone yönetiminde çıktığı tarihindeki 2. finalden de eli boş ayrılırken, 'Los Galacticos' müzesindeki Şampiyonlar Ligi Kupası sayısını 11'e çıkardı.

San Siro Stadı'ndaki karşılaşmada Real Madrid 14'te Sergio Ramos'la öne geçti. 42. dakikada Griezmann'la penaltıdan faydalanamayan Atletico 78'de Carrasco ile beraberliği getirdi. Seri penaltı atışlarında Real Madrid 5'te 5 yaparken Atletico Madrid'de Juanfran'ın kaçırdığı penaltı pahalıya patladı ve Atletico Madrid bir kez daha çok yaklaştığı kupayı ellerinin arasından kaçırmış oldu.

YİNE FİNAL YİNE SERGIO RAMOS
Real Madrid maçın 14. dakikasında Sergio Ramos'un kafa golüyle öne geçti. İki Madrid ekibinin 2014 yılında finaldeki randevusunda 90. dakika golüyle maçın kaderini değiştiren Sergio Ramos, Milano'daki finalde bir kez daha tabelayı değiştirmeyi başardı.

RAMOS'UN GOLÜNDE OFSAYT TARTIŞMASI
Sergio Ramos, golden önce Bale'in pasına hareketlendiği sırada ofsayt şüphesi doğdu. Ancak maçın İngiliz hakemi Mark Clattenburg'un yardımcısı tereddütsüz santra noktasına koştu.

GRIEZMANN PENALTI KAÇIRDI
Atletico Madrid, 48. dakikada Griezmann ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı 7 golle turnuvanın en golcü oyuncusu durumundaki Fransız golcü, Pepe'nin Torres'e yaptığı faul sonrası kazanılan penaltıyı direğe nişanlayadı.

CARRASCO'NUN GOLÜYLE 78'DE MAÇ YENİDEN BAŞLADI
78 dakika boyunca organize atak geliştirmekte zorlanan Atletico, Real Madrid'in 2. gol için yüklendiği son bölümde yakaladığı sürpriz kontra atakla golü buldu. 79. dakikada Juanfran'ın ortasında voleyi vuran Yannıck Carrasco skora eşitlik getirdi. Carrasco Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan ilk Belçikalı oyuncu oldu.

120 DAKİKADA EŞİTLİK BOZULMADI
Nefes kesen düelloda 1-1 eşitlikle girilen son 12 dakikada gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara taşındı. Uzatma bölümünde eşitlik bozulmayınca kazananı belirlemek üzere seri penaltı atışlarına geçildi.