Fener’e Jan bakılmıyor

2. çeyreğin başından itibaren farkı açan Fener yarı final serisinde durumu 1-0 yaptı... Sarı-Lacivertliler evinde G.Saray’a karşı galibiyet serisini 12 maça çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 15 Ağustos 2016, 18:04
Fener’e Jan bakılmıyor

İÇİNDEKİLER

İlk raund Fenerbahçe'nin... Sarı- Lacivertliler, Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında, Ülker Sports Arena'da karşılaştığı Galatasaray Odeabank 93-79'luk skorla mağlup ederek 1-0 öne geçti. Jan Vesely ile rakibine pota altında üstünlük kuran Fenerbahçe ilk çeyreğin sonunda skoru 22-14 yaptı. Galatasaray, McCollum ile sayı farkını azaltmaya çalışsa da Sarı-Lacivertliler periyodu 27-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte tam bir Melih Mahmutoğlu şov vardı. 10 dakikada 12 sayı üreten tecrübeli yıldıza Jan Vesely de eşlik edince fark sürekli açıldı. Hücumda çok yüzdeli oynayan Fenerbahçe ikinci çeyreği tam 17 sayı farkla 57-40 önde tamamladı. Üçüncü periyota etkili başlayan Galatasaray, Mc- Collum ve Chuck Davis'in sayılarıyla farkı tek hanelere indirdi: 61-52.

FARK ERİDİ AMA FENER GERİ DÖNDÜ
Fakat Datome, Antic ve Bogdanovic'in sayılarıyla toparlanan Fenerbahçe farkı yine açtı ve periyodu 74-60 önde tamamladı. Son çeyrekte aradaki sayı farkının kapanmasına izin vermeyen Kanarya parkeden 93-79'luk skorla galip ayrıldı. Sarı-Lacivertliler'de 24 sayı atan Jan Vesely en skorer isim oldu. Cimbom'da ise Eric McCollum'un 22 sayısı yetmedi. Serinin ikinci maçı yarın yine Ülker Sports Arena'da oynanacak.

ATAMAN HAKEMLE TARTIŞTI YILDIRIM ÇILDIRDI!
Derbinin ilk çeyreğinde gerilimli anlar yaşandı. Önce Göksenin ve Antic arasında elektriklenme yaşandı. Ardından Ergin Ataman kendisine edilen küfürlere isyan etti ve anons yapmayan hakemlerle tartıştı. Bunun üzerine Başkan Aziz Yıldırım yerinden kalkıp Ataman'a tepki gösterdi.