Avrupa derbisinde devlerin dansı

Euroleague finalisti Fenerbahçe ile Euro Cup şampiyonu Galatasaray bu akşam Ülker Arena’da kapışacak... Seride 3 galibiyeti bulan takım turlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 00:00
Avrupa derbisinde devlerin dansı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Basketbol Ligi yarı final serisinde bugün dev bir maç oynanacak... Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, serinin ilk maçında Ülker Arena'da kozlarını paylaşacak. 20.00'deki derbiyi Lig TV3 naklen yayınlayacak.

CALEB GREEN YOK
3 galibiyeti bulan takımın finale yükseleceği seride ikinci maç da cuma günü yine Ülker Arena'da oynanacak. Fenerbahçe'de seri öncesi sakat oyuncu bulunmuyor. Galatasaray Odebank'ta ise Caleb Green takımdaki yerini alamayacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın buluşması, basketbol dünyasının iki önemli antrenörü Zeljko Obradovic ve Ergin Ataman'ın da mücadelesine sahne olacak. İkilinin bugüne kadar birbirleriyle oynadığı 25 maçta Obra 15 kez, Ergin Ataman ise 10 defa kazandı.

OBRA ÜSTÜN
İki antrenör şu anki görevleriyle ligin normal sezon ve play-off karşılaşmalarında 15, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise 1 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Obra 9, Ataman ise 7 kez galibiyet aldı.