Tek çare Nani&Emenike

Nani ve Emenike’nin satışından en az 15 milyon Euro hedefleniyor. İşler yolunda giderse 20 milyon Euro da söz konusu. Bu iki futbolcunun yüksek ücretleri de düşünüldüğünde yeni transferler için yol açılıyor....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2016 Güncelleme 23 Mayıs 2016, 02:21
Tek çare Nani&Emenike

İÇİNDEKİLER

UEFA ile finansal fair-play kapsamında mali yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe, önümüzdeki sezon için 20 milyon Euro'nun üzerinde açık vermemesi gerekiyor. Bunun için ince eleyip sık dokuyan Fenerbahçe yönetimi hem maliyetleri en aza indirmenin hem de daha güçlü bir kadronun temellerini atmanın planlamasını yapmak için yoğun bir çalışma içine girdi. Fenerbahçe yönetimi mevcut kadroda hem yüksek ücret alan hem de satışından önemli gelir elde edilebilecek futbolcuları masaya yatırıyor. Bu kapsamda Luis Nani ile kiralık sözleşmesi sona erip takıma geri dönecek olan Emmanuel Emenike'nın satışı yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor. Fenerbahçe yönetimi bu iki futbolcunun satışından en az 15 milyon Euro'luk kaynak girişi bekliyor.

TOPLAM TASARRUF 30 MİLYON EURO'YA YAKLAŞIYOR
Özellikle Nani'nin Çin'e transferi gerçekleşirse rakam 20 milyonun üzerine çıkabilir. Bu futbolculara ödenmeyecek olan yüksek ücretler de düşünüldüğünde 30 milyon Euro'ya yakın bir tasarruf söz konusu. Bunun yanında Sarı-Lacivertli yönetim hem kaliteli hem de bonservisi elinde olan isimlerle transfer görüşmelerini yürütecek. Takımdaki futbolcu sayısı azaltılacak ama kalite üst seviyeye çıkartılacak. Daha yarışmacı ve rekabete açık futbolcular kadroda yer bulacak.

EVERTON'UN TEKLİFİ YETERSİZ
Premıer Lig ekiplerinden Everton'un Nani için Fenerbahçe 6 milyon Euro'luk bir teklifte bulunduğu ancak bu teklifin Sarı-Lacivertli yönetim tarafından yeterli bulunmadığı bildirildi. Nani'nin sözleşmesine Avrupa kulüplerine 8.5 milyon Euro karşılığı transfer olabileceğine dair madde var.