İşte Fener'in çıkış formülü

Avrupa takımları için 8.5 milyon Euro’ya serbest kalma maddesi olan Nani için Çin pazarından en iyi teklif değerlendirilecek. Fener yönetiminde RVP'nin satışı da gündemde. Yüksek maliyetinden kurtulmak için zararına satışı dahi onaylanabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2016 Güncelleme 22 Mayıs 2016, 01:55
İşte Fener’in çıkış formülü

İÇİNDEKİLER

UEFA ile finansal fair play kapsamında yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe'de yönetim vakit geçirmeden kolları sıvadı. Sarı-Lacivertli yönetim maliyetleri en aza indirmek için yoğun mesai harcayacak. Satışı gündemde olan yıldızlar için en iyi fiyatın oluşması sağlanacak. Yeni sözleşmelerde ise indirime gidilecek.

1-NANI VE VAN PERSIE'DE KULÜBÜN MENFAATİ GÖZETİLECEK
Nani için Everton'dan 6 milyon Euro'luk bir teklif var. Sözleşmesinde ise 8.5 milyona serbest kalır maddesi var. Ancak bu Avrupa kulüpleri için geçerli. Nani için Çin'den gelen en yüksek teklifler değerlendirilecek. RVP için ise durum biraz karışık. Fener bu oyuncuyu ya kadroda tutucak ya da zarardan kar edip satacak!

2- MEHMET TOPAL VE GÖKHAN GÖNÜL KALACAK
Fener yönetimi Mehmet Topal ve Gökhan Gönül için garanti ücretin düşük olacağı ancak maçbaşı ve primlerin yüksek olacağı bir sözleşme önerdi. Ancak yine de bu iki oyuncunun ücretinde azalma olacak. Kulübe yakın kaynaklar her iki oyuncunun da fazla diretmeyeceği ve yeni sözleşmeye imza atacağını ifade ediyor.

3- INTER İLE ANLAŞAN CANER ERKİN AFFEDİLEBİLİR
Şu anda kadro dışı kalan Caner Erkin ile yeni sözleşme imzalanabilir. Çünkü Fenerbahçe için en kötü senaryo transferde bonservis ücreti ödemek. Caner Erkin'e, Gökhan ve Mehmet Topal'a teklif edilen ücret önerilecek. Derbi öncesi yaşanan kriz böylece tatlıya bağlanmış olacak.

4- FABİANO&BA İÇİN EN FAZLA 3 MİLYON EURO
Porto kulübü Fabiano ve Ba için toplam 7 milyon Euro bonservis ücreti istiyor. Fenerbahçe ise 3 milyondan yukarı çıkmıyor. Bu iki oyuncu da Fenerbahçe'de kalmayı çok istiyor. Bu hafta içinde bu iki oyuncu Porto kulübü ile konuşup yöneticileri ikna etmeye çalışacak.

5-EMENIKE İÇİN KARAR KAMPTA VERİLECEK
Emenike 27 Haziran'daki kampta hazır olacak. Takımda kalma ihtimali var ancak ücretinde indirim istenebilir. Aksi halde yine Çin pazarına gidilecek. 8 milyon Euro'nun üzerinde bir ücret veren kulüp çıkarsa Nijeryalı futbolcu satılabilir. Daha aşağı bir rakama Yıldırım razı değil.

6-AZ DA OLSA FUTBOLCULARDAN 'FEDA' İSTENECEK
Başta Kjaer olmak üzere sözleşmesi devam eden ve ücreti yüksek olan oyunculardan cüzi de olsa indirim istenecek. Feda oranı yüzde 10'u geçmeyecek. Ancak bu hem garanti ücretlerinde hem de maçbaşı ücretlerinde olacak. Transferde de bonservisi elinde olanlar tercih edilecek.