2018'e kadar görevdeyim

Kongreden hiçbir zaman kaçmadığını söyleyen Dursun Özbek, “Galatasaray’da seçimin nasıl olacağı bellidir. Ben 3 yıllık görev için geldim. Bana gösterilen bu tepkinin nedeni, geçmiş dönemleri inceletmem” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2016 Güncelleme 19 Mayıs 2016, 02:16
2018’e kadar görevdeyim

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da en çok tartışılan ismi olan Başkan Dursun Özbek, Lig TV'de Şansal Büyüka'nın konuğu oldu... İşte Özbek'in gündeme oturan açıklamaları: "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Galatasaray hakkında konuşan "ağır abiler" medyatik olmak istiyor. Galatasaray'da seçim isteniyorsa, bu seçim nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim. Mayıs sonu itibariyle 80 milyon TL ödememiz gereken bir tutar var. Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'a, 'gel sen başkan ol, ben üye olayım' dedim. Girmek istemediler, ben başkan oldum. Genel kurul %75'e yakın bir oyla bizi seçti, desteği hissediyorum. Bizim icraatımızda, verdiğimiz sözler dışında bir şey yok. Mehmet Özbek, genel kurul üyesi ve Galatasaray'a hizmet etmek isteyen birisi. Ben sadece onu değil, bütün Galatasaraylıları hizmet için davet ediyorum."

HAJROVIC'İ, ONTIVERO'YU NİYE ALDIN? MAKSADIN NE?
"UEFA'nın verdiği ceza 1 yıl ceza için CAS'a gitik, burada bir duruşma olacak. CAS'tan umudumuz yüksek. Sözlü savunmada da yapacağız ve bunun argümanları topluyoruz. Daha önce yapılan transferler var, bu transferlerden ders aldık, ona göre davranacağız. Zaman zaman bazı şeyleri hayal ediyorum, bir düğmeye basalım ve bu transferleri yapan adamlar geçsin karşımıza otursun. Bu Hajrovic'i Endoğan Adili'yi, Ontiveiro'yu niye aldın, maksadın ne? Bize anlatsın"

DARAĞACINDA BİLE O HİSSELERİ SATMAM!
"İnsanlar çok rahat, "satalım bunu, onu satalım, bunu satalım". Beni darağacına götürsele Galatasaray'ın hisselerini sattıramazlar. Ali Sami Yen Bey'in kurduğu 110 yıllık kulübün hisselerini satarak mı refaha çıkacağız? Geriye dönük hesaplarda araştırmalara başladık. Büyük tepki var. Benim hakkımda olumsuz konuşanların büyük bir kısmı bunu önemsiyor. Bir İngiliz firmasıyla anlaştık, Yakında tüm gerçekler ortaya çıkacak?"

TOPAL&RODALLEGA İÇİN ŞAŞIRTAN CEVAP
Dursun Özbek
son günlerde basında yer alan Mehmet Topal ve Rodallega transferiyle ilgili ilginç bir ifade kullandı ve "Mehmet Topal ve Rodallega hakkında susma hakkımı kullanıyorum" dedi. Özbek ayrıca Telles, Bruma ve Dzemaili'nin döneceğini söyledi.

LUCESCU iLK TERCiHLERiMiZDEN!
Geçici
olarak göreve getirilen Riekerink ile sezon bitiminde yollarını ayıracak olan Galatasaray'da yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu... Konuyla ilgili flaş ifadeler kullanan Başkan Dursun Özbek, Mircea Lucescu ile görüştüklerini söyledi.

TERİM EFSANEDİR
Özbek, "Bu konuda geç kalmadık. Acele karar vermek istemiyoruz. Lucescu, Galatasaray'a büyük hizmetler verdi ve Lucescu ile de planlama içerisinden görüşeceğiz. Lucescu bizim ilk tercihlerimizden biri ve kendisi ile bir telefon görüşmesi yaptık, bize süre verdi ve bu süreyi değerlendiriyor. Lucescu ismi çok önemli ve iradesi önemli" ifadesini kullandı. Fatih Terim'le ilgili de konuşan Başkan Özbek, "Fatih Terim, efsane, imparator. Şu anda görevde olması Galatasaray'ın şanssızlığı. Milli takımdadır, konuşulması etik değil" açıklamasını yaptı.

DENİZLİ'YE UEFA KARARI ENGEL OLDU
Çok başarısız bir dönem geçiren Mustafa Denizli'ye sahip çıkan Özbek, "Kendisi çok iyi bir Galatasaraylıdır. UEFA'nın kararı Denizli'nin isteklerine engel oldu. Transferde frene basmak zorunda kaldık" dedi.

FLORYA ARTIK YALMAN'A EMANET
Başkan Dursun Özbek bir süredir kulislerde konuşulan Alp Yalman iddialarını da doğruladı. Florya'yı Yalman'a emanet etmeyi düşündüklerini söyleyen Özbek, "Alp Yalman da icraatin içerisine gelecek, sportif AŞ 'de olacak. Yalman'ın dışında Levent Nazifoğlu ve Murat İlbak da bizimle olacak" dedi.