10 milyon dolara final oynarız

Takımın Euroleague’de ezilmesi istenmiyorsa camianın ileri gelenlerinin basket takımına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Ergin Ataman, “10 milyon dolara final-four hatta final oynayacak bir takım meydana getiririz” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2016 Güncelleme 03 Mayıs 2016, 01:49
10 milyon dolara final oynarız

İÇİNDEKİLER

Galatasaray coach'u Ergin Ataman yeni sezondaki beklentilerini dobra ifadelerle açıkladı. Galatasaray Odebank'ı Eurocup'ta zafere taşıyarak büyük bir başarıya imza atan başantrenör Ergin Ataman, artık hedeflerinin Euroleague olduğunu ve başarılı olmak için en az 10 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Türk Telekom Arena'da bir basın toplantısı düzenleyen deneyimli antrenör, "Galatasaray Euroleague'de oynayacak ve Euroleague yeni formatıyla NBA gibi olacak. 40-45'e yakın maç yapacaksınız. Bunlar Barcelona, Real Madrid gibi Avrupa'nın en önemli takımları olacak. 9-10 milyon dolar bir transfer bütçesi ile Final Four hatta final oynayacak bir takım oluşturmayı vaat ediyoruz ama burada tabii ki taraftar ve sponsorlarımıza çok büyük işler düşüyor" dedi.

KARİYERLİ HOCALAR SEZON BİTMEDEN MASAYA OTURMAZ
Galatasaray'dan ayrılıp başka bir kulübe gitmesinin söz konusu olmadığını belirten Ataman, şöyle devam etti: "Galatasaray'ın bir basketbol ekonomisi oluşturması gerekiyor, eğer bu olamazsa yönetimle oturur konuşuruz. Avrupa'da ezilmek istemiyorsak uygun bütçe yapmalıyız. Avrupa'da şu an transfer sezonu açılmadı. Bizim gibi kariyerli antrenörler sezon bitmeden masaya oturmazlar."

BANA İMPARATOR DEĞİL EFSANE DESİNLER!
Galatasaray taraftarının teknik direktör olmasını istemesi ve "İmparator" tezahüratları yapmasını değerlendiren Ataman, "İmparator yakıştırmasının çok hoşuma gittiğini söylemem. Ben kendimi bu basketbol şubesinin lideri görüyorum. Bana efsane denilmesini tercih ederim" dedi.

KULÜBE BAŞKAN OLURUM
Başkan Dursun Özbek'in kendisini çağırdığını ve kartını verdiğini ifade eden Ataman, "17123 numaralı kongre üyesi oldum. İleride de yönetimde olmak isterim. Tüzük gereği; 10 yıl sonra belki Galatasaray başkanlığına da soyunurum. Kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.