Number Van

Sarı-Lacivertli takım sezonun en rahat maçlarından birini oynadı. 27’de Kjaer’in kafa golüyle öne geçti. 48 ve 81'de sahneye Robin Van Persie çıktı. Fenerbahçe, 3-0'a rağmen dünyaları kaçırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2016 Güncelleme 02 Mayıs 2016, 00:17
Number Van

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-0 yenerek Beşiktaş'ı takibini sürdürdü. 27. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte Van Persie göğüsüyle topu kontrol edip vuruşunu yaptı. Karcemarskas'ın ayaklarından dönen top bir kez daha Robin Van Persie'ye geldi. RVP, arka direkte uygun durumda bulunan arkadaşı Kjaer'i çok iyi gördü. Kjaer, boş durumda kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu. 37'de serbest vuruşu kullanmak için topun başına Van Persie geçti. RVP'nin sert şutunda savunmadan seken top Kjaer'e çarptı ancak top direkten geri döndü. Sonrasında Gaziantepspor savunması topu kornere gönderdi. 39. dakikada günün başarılı ismi Van Persie'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ortasını yaptı. Alper'in indirdiği topa Portekizli yıldız Luis Nani ceza yayı üzerinden sağ ayağıyla gelişine vurdu ancak top üstten auta gitti.

GAZİANTEPSPOR FENERBAHÇE KALESİNE GİDEMEDİ
48'DE F.Bahçe ikinci golü buldu. Alper Potuk ceza alanı içinde Van Persie'yi gördü. RVP, altıpasın sol tarafında soğukanlı bir şekilde kaleci Karcemarskas'tan sıyrılarak topu filelerle buluşturdu. 54'te Volkan Şen çok sert vurdu. Gaziantep kalecisi Karcemarskas bu topu çıkarmayı başardı. 72'de Nani'nin kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Alves'in kafası Gaziantep kalecisinden geri döndü. 81'de sahneye bir kez daha Van Persie çıktı. Attığı kafa golüyle maçın skorunu belirledi.

YİNE FUTBOLUYLA BÜYÜLEDİ! VOLKAN ŞOV YAPTI!

Fenerbahçe'nin son haftalarda performansı hızla artan oyuncusu Volkan Şen, Gaziantepspor maçında da sahanın en iyi isimlerindendi. Hücum hattında arkadaşlarını sürekli pozisyona sokan Volkan Şen, taraftarlardan da büyük alkış aldı. Fenerbahçe ligde son iki haftada rakip filelere 7 gol gönderdi ve kalesinde hiç gol görmedi. Kanarya, geçtiğimiz hafta Trabzonspor'u 4-0 yenerken bu hafta da Antep'i 3'ledi.

VAN PERSİE 500. MAÇINDA ADETA ŞOV YAPTI
Sezon başında Fenerbahçe'nin transfer ettiği Hollandalı yıldız Van Persie kariyerindeki 500. maçına Gaziantepspor karşısında çıktı. Daha önce Feyenoord, Arsenal, Manchester United forması giyen Hollandalı yıldız 499 resmi maçta 228 gol atmıştı. 500. maçında 230. golüne ulaştı. Robin Van Persie, Feyenoord'da 76 maçta 21 gol, Arsenal'de 274 maçta 131 gol, United'ta 105 maçta 58 kez fileleri havalandırdı. Van Persie, dün gece ilk golün asistini de yaptı.

KADIKÖY ONLARDAN SORULUR!
Fenerbahçe'nin Süper Lig'de iç sahada attığı 28 golün 26'i yabancı oyunculardan geldi. Dün de Simon Kjaer ve Robin Van Persie (2) sahne aldı.

SKOR 3-0... DİEGO YUHALANDI!
F.Bahçe taraftarı ile Diego arasındaki gerilim dün de devam etti. Sarı-Lacivertli takım 3-0 önde olmasına rağmen taraftarlar Brezilyalı yıldızı yuhalamaya devam etti. Bazı futbolcular taraftarın bu tutumunu eleştirdi. Mehmet Topal, "Bu ıslık olayının kapanması lazım. Fenerbahçe formasını giyen bir oyuncu ıslıklanmamalı. Diego elinden gelen her şeyi yapıyor. Çok zor 3 hafta var. Taraftar sezon sonuna kadar desteğini esirgemesin, biz de elimizden geleni yapacağız." dedi.