İşte o savunma!

Bordo-Mavililer olaylı Fenerbahçe maçı için PFDK’ya 7 maddeden oluşan çok detaylı bir rapor hazırladı... PFDK'ya sunulacak raporda güvenlik zaafiyetine dikkat çekildi... Kulübün ihmali olmadığı vurgulandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2016 Güncelleme 30 Nisan 2016, 02:11
İşte o savunma!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor olaylı Fenerbahçe maçının ardından süreci en az cezayla atlatmak için geniş kapsamlı bir savunma hazırladı. Takvim, hakem Bülent Yıldırım'ın raporunun yanı sıra Trabzonspor'un PFDK'ya sunacağı savunmaya da ulaştı. Bordo-Mavili takım savunmasında stat içerisinde gerekli önlemlerin alınmadığı konusuna vurgu yaptı. İşte Trabzonspor'un savunması;

1-KAMUOYU YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR
Avni Aker'de yaşanan ve kimsenin tasvip etmediği olayların ardından basın tarafından kamuoyu oluşturularak kulüp peşinen mahkum edilmeye çalışılmaktadır.

2-iHTiMALLERDEN BAHSEDiLMEMEKTEDiR
Trabzonspor'un sevk edilmesine neden olan olaylarla ilgili temsilci, hakem ve 4. hakemin raporlarında istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet veren ihtimallerden bahsedilmemektedir.

3-GÜVENLiK ÖNLEMi DÜZGÜN ALINMADI
Maçın 87 ve 88. dakikasında başlayan olaylarda güvenlik güçlerinin deniz tarafı tribününün tamamında değil sadece bir bölümünde önlem aldığı net şekilde görülmektedir. Tribünün tamamının önünde bir set oluşturulmaması bu olayların meydana gelmesine neden olmuştur.

4-GÜVENLiK YETKiSi KOLLUK KUVVETiNDE
Maçlarda görevli olan emniyet güçleri ve özel güvenlik güçlerinin yönetim yetkisi o karşılaşmanın güvenlik amirindedir. Özel güvenliği dahi yönetme yetkisinde olan kolluk kuvvetinin, yeterli sayıda güvenlik kuvveti bulunmasına rağmen kale arkası tribününde set oluşturmadığı yayıncı kuruluşun görüntülerinde de gözükmektedir.

5-YARDIMCI OLDUK ZiYARET BiLE ETTiK
Hakemin iyi niyetli şekilde maçı tamamlama isteğine rağmen güvenlik önlemlerinin alınmaması üzerine ilave yardımcı hakem maalesef darp edilmiştir. Kulüp doktorumuz olayın hemen ardından hakeme müdahale de bulunmuş, yönetimimiz de hakem Bayarslan'ı ziyaret etmiştir.

6- O PANKART HUKUK SINIRLARI iÇiNDE
Maçta açılan; "Unutturamazsınız, susturamazsınız, yıldıramazsınız, şike var, kumpas yok" yazılı pankart nedeniyle PFDK'ya sevk edilmemiz kabul edilebilir bir durum değildir. Hukuk süreci devam eden bir konu üzerinde hukuk sınırları içerisinde bir eleştiri yapılmıştır.

7- KULÜP OLARAK iHMALiMiZ YOKTUR
Atılan yabancı maddeler nedeniyle hiç kimsenin yaralanmaması ise hafifletici bir sebeptir. Özetle olaylarda Trabzonspor kulübünün dahli veya ihmali söz konusu değildir.