Cimbom'un deplasman kabusu

Basketbolda zor şartlarda destan yazan Galatasaray'ın rüya gibi geçen haftasını Yasin Öztekin ve arkadaşları berbat etti. Bursaspor deplasmanında 2 puan bırakan sarı-kırmızılılar beşinciliği de zora soktu.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 29 Nisan 2016, 22:46
Cimbom’un deplasman kabusu

İÇİNDEKİLER

UEFA prangasını kırmak için ilk 5 hedefi koyan Galatasaray, eski teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı Bursaspor'la karşılaştı. Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Bursa Büyükşehir Stadı'ndaki randevu Tomas Sivok ve Olcan Adın'ın karşılıklı golleriyle 1-1 beraberlikle bitti.

Süper Lig'de bu sezon 20. kez puan kaybı yaşayarak taraftarlarını hayal kırıklığı yaşadan Galatasaray 45 puanla 6. sırada kaldı. Bursaspor ise 39 puanla 10. sırada yer aldı.
Kötü zeminde isabetli pas yapmakta zorlanan iki takım, ilk yarıda gol pozisyonlarını bireysel hatalardan yakaladı.

6. dakikada kaleci Harun Tekin'in hatalı çıktığı pozisyonda Yasin Öztekin boş kaleye topu ağlara gönderemedi.

AYDINUS 'PENALTI YOK' DEDİ!
24. dakikada ise bu kez Sabri Sarıoğlu'nun ortasında Jem Karacan'ın koluna çarpan top sonrası sarı-kırmızılıların penaltı beklentisine hakem Fırat Aydınıs 'hayır' dedi.

SİVOK'UN GOLÜ GELDİ
İlk devredeki ilk gol 35. dakikada ev sahibi ekipten geldi. Pablo Martin Batalla'nın peşpeşe çalımlarla çizgiye inip ardından yaptığı ortaya ceza sahası içinde kafayı vuran Tomas Sivok, Timsah Arena'yı dolduran taraftarları gol diye ayağa kaldırdı.

İlk yarı Sivok'un tek golüyle 1-0 Bursaspor üstünlüğüyle biterken, ilk yarının son düdüğünün ardından Lukas Podolski, hakem Fırat Aydınus'a aşırı itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

OLCAN ADIN SAHNEYE ÇIKTI
Galatasaray ikinci devreye hızlı bir giriş yaptı. Geçen sezon da Bursa da gol sevinci yaşayan Olcan Adın'ın 50. dakikadaki golüyle skora denge geldi. Lukas Podolski'nin asistini gole çeviren Olcan Süper Lig'deki 3. golünü attı.

Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini ev sahibi Bursaspor gerçekleştirdi. Tomas 59'da Timsah'ın golcülerinden Necid yerini bir diğer golcü Deniz Yılmaz'a bıraktı.

PODOLSKİ'DEN YASİN'E TOKAT
79. dakikada Galatasaray, Yasin ile net golü kaçırdı. Kendisine pas atılmamasına sinirlenen Podolski, Yasin'in yanağına hafifçe tokat attı.

YASİN ÖZTEKİN SAÇ BAŞ YOLDURTTU
83. dakikada Selçuk İnan'ın ortasında Yasin Öztekin bomboş durumda üstten auta gönderdi.

Son dakikalarda üst üste fırsatlar kaçıran Galatasaray üstünlük sayısını bulamayınca karşılaşma 1-1 berabere bitti.

.