Futbolun başına da geçebilirim

G.Saray camiasının “Ataman futbol takımının başına da geçsin” sözlerine başarılı çalıştırıcıdan olumlu bir yanıt geldi. Ataman camianın beklentisine, "1 yıl eğitim alsam futbol takımının başına geçebilirim" cevabını verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2016 Güncelleme 29 Nisan 2016, 00:00
Futbolun başına da geçebilirim

İÇİNDEKİLER

Fransız ekibi Strasbourg'u yenerek EURO Cup'ı kazanan Galatasaray'da Odeabank'ın hocası Ergin Ataman'ın bu zaferi camiada ilginç esprilere yol açtı. Sarı-Kırmızılı kulübün futbolda dökülmesi üzerine camiada birçok kimse Ataman'ın futbol takımının da başına geçmesi yönünde yorumlarda bulundu. Yarı şaka yarı ciddi olarak yapılan yorumlar karşısında başarılı hoca Ataman, "Benim kafamda futbol takımının başına geçmek yok. Bunu istersem yapabileceğimi söylüyorum. 1 yıl eğitim alırsam yapabilirim. Sonuçta bu konuda kendime güveniyorum" dedi. Şu anda sadece şampiyon olmalarının mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Ataman, "Şampiyonluk G.Saray'a armağan olsun. İlk günden beri taraftarlarla bu kupayı alacağımızı söylemiştim" dedi.

HİÇBİR KULÜPLE GÖRÜŞME YAPMIŞ DEĞİLİM
Çocuklarla gurur duyduğunu vurgulayan Ataman, "Taraftarlarla, takımımla, G.Saray'la, Türk basketboluyla gurur duyuyorum. Darısı F.Bahçe'nin başına, inşallah onlar da Avrupa Ligi'ni alır. Türk basketbol ekolü oluştu. Bunu biz oluşturduk, inşallah devam edecek" dedi. "Ne başka bir kulüple ne de kendi kulübüyle görüşmesinin olmadığını ifade eden Ataman, "Şu an hedefim sezonu bitirmek. G.Saray'ı ligde de şampiyon yapmak" ifadesini kullandı.

VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ
Ergin Ataman Kasım 2015'te "Bizi EURO LİG'e almıyorlarsa Eurocup'u alıp doğrudan Euroleague'e katılırız. Bakalım onu nasıl engelleyecekler" sözleriyle kupaya olan inancını o zamandan ortaya koymuştu.

STRASBOURG RÜYADAN UYANDI
Fransız basını Galatasaray'ın Euro Cup'ı kazanmasına geniş bir şekilde yer verdi. Le Figaro, "G.Saray finalde Strasbourg'u şampiyonluk rüyasından uyandırdı. Strasbourg Abdi İpekçi'deki müthiş baskıya direnemedi" ifadesini kullandı. Le Monde ise, "G.Saray maçın genelinde çok üstündü. Haklı bir galibiyet" yorumunu yaptı.



ÖZBEK'İN PASTASI GÜLDÜRDÜ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek EURO Cup zaferi sonrası soyunma odasına pastayla indi. Özbek'in getirdiği pastanın çok ufak olması gülüşmelere neden oldu, Özbek soyunma odasında basketbolcuları tek tek kutladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek daha sonra oyuncularla birlikte pastayı kesti.

HOCAMIZLA ANLAŞMA SAĞLARIZ
G.Saray Başkanı Dursun Özbek şampiyonluğu kovalayan bir takım olmak için faaliyetlere başlayacaklarını söyledi. Özbek, Ataman'la ilgili olarak da, "Ataman her zaman Galatasaray'ın başantrenörüdür ve öyle kalacaktır"dedi. THY Avrupa Ligi'nin daha çetin bir lig olduğunu dile getiren Ataman, "Faaliyetlerimize bugünden itibaren başlıyoruz" diye konuştu.