Bruno Alves yolcu

Şampiyonluk yolunda 4 kritik maç oynayacak olan Fenerbahçe'de transfer açıklamaları da arka arkaya geliyor.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 29 Nisan 2016, 09:27
Bruno Alves yolcu

İÇİNDEKİLER

Porto Başkanı Pino da Costa, verdiği özel röportajda gelecek sezonun transferlerine dair ip uçları verdi. Da Costa eski oyuncularınızın takıma geri dönmesini umut ediyor musunuz sorusuna 'evet' yanıtını verirken Fenerbahçe'de forma giyen Bruno Alves'i işaret etti.
2013 yılında Zenit'ten 5 milyon 500 bin euro karşılığında transfer edilen Bruno Alves'in Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Henüz sarı lacivertlilerden bir teklif almayan Portekizli oyuncu için ilk teklif eski kulübü Porto'dan geldi.
PORTO BAŞKANI ALVES'İ İŞARET ETTİ
Mavi beyazlı kulübün başkanı Pino da Costa, Diario'ya verdiği röportajda eski oyuncuları Pepe, Moutinho ve Alves'in transferlerine dair konuştu. Costa, 'Pepe,Moutinho ve Alves, 3'nü de tekrar aramızda görmek isteriz ancak Pepe ve Moutinho'nun mali olarak bize geri dönme durumları çok zor. Pepe yıllık 5.5 milyon euro kazanıyor ve sözleşmesi 2017'de bitiyor' dedi. Moutinho'nun da mali olarak kulübü zorlayacak bir hamle olacağını savunan Da Costa, Bruno Alves'in transferi için ise taraftarlara adeta müjde verdi. Geri dönmesi muhtemel futbolcular arasında gösterilen Bruno Alves'in transferinin mümkün olduğunu dile getiren Costa, 'Alves'in sözleşmesi sona eriyor. Bizim de bir defansa ihtiyacımız olduğunu düşünürsek muhtemel bir transfer' ifadelerini kullandı.
Önceki günlerde de Alves'in transferi ile ilgili konuşan Pinto da Costa, transfer için beklemede olduklarını açıklamıştı. Costa'nın son yaptığı açıklamalar Portekiz'de 'Alves gelecek sezon Porto'da oynayacak' şeklinde yorumlandı.
Fenerbahçe'den henüz bir sözleşme teklifi almayan Alves'in Porto'ya geri dönmesinin an meselesi olduğu belirtilirken sarı lacivertli kulübün Portekizli futbolcuyla sezon sonunda yollarını ayıracağı aktarıldı. 34 yaşında olan Alves'in yıllık 2.5 milyon euroluk kazancını fazla bulan sarı lacivertli yönetimin tecrübeli savunmacının yerine daha uygun bir transfer yapmayı düşündüğü ifade edildi.