Avrupa’nın kralı Aslan parçaları

G.Saray, Euro Cup finali rövanşında Strasbourg’u taraftarının desteğiyle 11 sayı farkla mağlup ederek tarih yazdı. Sarı-Kırmızılılar'da Sinan Güler 14, Lasme ise 16 sayı atarak tarihi şampiyonlukta öne çıkan isimler oldular.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 00:41
Avrupa’nın kralı Aslan parçaları

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'dan yeni bir destan... Sarı-Kırmızılılar, Strasbourg'u 78-67 mağlup ederek Euro Cup'ın sahibi oldu. Maça hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, Micov, Schilb, Sinan Güler ve Göksenin Köksal'la hem dış atışlarda hem de pota altında etkili olurken, 4. dakikayı 13 sayı farkla (15-2) önde geçti. Yaptığı sert savunmayla rakibinin başını döndüren sarıkırmızılı ekip, 8. dakikada 16 sayılık (25-9) farka ulaşırken, Strasbourg, Collins ve Duport'la kazandığı basketlerle ayakta kalmaya çalıştı. İlk periyot 27-16 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle geçildi. Strasbourg, 10-0'lık bir seri yakalayarak, 17. dakikada farkı 3 sayıya (37-34) indirdi.

EN DEĞERLİ OYUNCU ÖDÜLÜNÜ LASME KAZANDI
Cimbom, 22. dakikada farkı 14 sayıya (51-37) çıkardı. Son çeyrekte Lacombe'nin sayılarına McCollum ve Lasme ile karşılık veren Galatasaray Odeabank, 36. dakikada skoru 73-60 yaptı. Strasbourg, Collins ve Fofana ile 7-0'lık bir seri yakalarken, son 1 dakikaya 6 sayı farkla 73-67 Galatasaray üstünlüğü ile girildi. Son bölümde nefesler tutuldu... Büyük bir stres yaşandı ama Galatasaray hata yapmadı ve Avrupa şampiyonluğuna uzandı. MVP ise Lasme seçildi.

İNŞALLAH F.BAHÇE DE KUPAYI KAZANIR

Sıena ile Saporta Kupası'nı, Beşiktaş ile de Eurochallenge Kupası'nı kazanan Ergin Ataman, dün gece de Galatasaray ile Euro Cup'ı kazanarak 3'leme yaptı. Tecrübeli koçun maçtan sonra yaptığı açıklama ise çok konuşuldu. Ataman, "Çok mutluyuz. Ülkemize böyle büyük bir kupa kazandırdığımız için gururluyuz. İnşallah Fenerbahçe'de Euroleague'i kazanır. Bunu yürekten söylüyorum" diye konuştu.

SENEYE AVRUPA'YI YİNE SALLAYACAĞIZ
G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Euro Cup şampiyonluğundan sonra yaptığı açıklamada, "Galatasaray ilklerin takımı, burada da bunu gösterdi. Koç Ergin'i kutluyorum. Çok muhteşem bir koç. Seneye Euroleague'de harikalar yaratacağız. Herkes bize güvensin" ifadelerini kullandı.

EUROLEAGUE BİLETİ CEPTE
GALATASARAY Odeabank, Euro Cup'ı kazanarak, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti. Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonunda gelecek sezon mücadele edecek Aslan, büyük bir iş başardı.

MERHABA EUROLEAGUE BİZİ ÖZLEDİN Mİ!
G.Saray'ın kaptanı Sinan Güler karşılaşma sonrasında twitter hesabından dikkat çeken bir mesaj yayınladı. Güler, "Bizi özledin mi Euroleague!" mesajıyla sosyal medyada çok konuşuldu. Milli basketbolcu, Fenerbahçe'nin de Avrupa şampiyonu olmasını istediğini belirtti.



G.SARAY TARAFTARINDAN MÜKEMMEL ŞOV
Galatasaray taraftarı Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dün hınca hınç doldurdu. Açtıkları pankartlar ve koreografiler ise rakip takımın basketbolcularının bile ağzını açık bıraktı.



ABDi iPEKÇi'DE YILDIZLARIN GECESi
G.SARAY Odeabank ile Strasbourg arasındaki final karşılaşmasını Podolski, Semih Kaya, Hakan Balta, Sneijder gibi yıldız futbolcular da izledi. Şahan Gökbakar da şampiyonluğa şahit olanlardandı.