Favori Sampaoli plase Schaaf

Listenin başında Şili’yi Copa America’da şampiyon yapan Jorge Sampaoli var. 2. sıradaki isim ise Alman efsanesi Thomas Schaaf

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2016 Güncelleme 26 Nisan 2016, 00:25
Favori Sampaoli plase Schaaf

İÇİNDEKİLER

Galatasaray yönetimi gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör konusunda çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalarda isimler de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Birçok ünlü isimle temas kurulurken yönetimin isteği üzerine hoca adaylarını araştıran scout ekibi, istikrarlı, ihtiraslı, çalışkan ve sorunların üstünden gelebilecek bir teknik adam arayan başkan Dursun Özbek'in önüne Şili Milli Takımı'nın eski hocası Jorge Sampaoli ile Alman Thomas Schaaf'ı koydu. Listedeki ilk isim olan Jorge Sampaoli Şili ile 2015'te Copa Amerika'yı kazandı. Aynı yıl Luis Enrique ve Pep Guardiola ile Fifa Ballon D'or'da 'Yılın En İyi Teknik Direktörü' adayı gösterilmişti. Universidade de Chile takımı ile de 2 kez şampiyonluk yaşadı.

SCHAFF ARALIKSIZ 14 YIL W.BREMEN'i ÇALIŞTIRDI
Hücumu seven Jorge Sampaoli, çalıştırdığı takımları 3-4-3 sistemi ile oynatıyor. Pres isteyen anlayışa sahip olan Arjantinli hoca, kulübedeki hareketleri ile takımına motivasyon sağlıyor. Alman Schaaf ise tam bir istikrar abidesi. 1999-2013 yılları arasında aralıksız olarak W.Bremen'i çalıştırdı. 54 yaşındaki Schaaf, teknik direktörlüğü döneminde ise 2004'de hem lig hem Almanya Kupası'nı kazandı.

GELİRSE VARGAS'LA GELECEK
G.SARAY Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer'in iki kez konuştuğu bilinen Sampaoli'nin Galatasaray'a getireceği ilk isminse Copa America'yı kazandığı Şili'nin UD Catolica takımının parlayan yıldızı Jeisson Vargas olduğu iddia edildi.