İstanbul'da görüşürüz!

İlk yarıda sadece 24 sayı atabilen G.Saray, 2. yarıda da sezon ortalamasının altında kaldı... İlk raundu Fransızlar önde tamamladı. Koç Ergin Ataman'ın Aslan Parçaları, 27 Nisan Çarşamba günü rakibine parkeyi dar edip Euro Cup'ı müzesine taşımak isteyecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2016 Güncelleme 23 Nisan 2016, 01:38
İstanbul’da görüşürüz!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Odeabank, Euro Cup finali ilk maçında deplasmanda Strasbourg'a 66-62 kaybetti. Maça çok kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, hucümda potayı göremedi! İlk çeyrekte sadece 8 sayı üretebilen Cimbom, ikinci periyotta toparlandı. Aslan, 14. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 12-19. Howard, Weems ve Campbell'ın elinden basketler çıkaran ev sahibi takım, 19. dakikanın başında skoru 21-21'de eşitledi. Galatasaray Odeabank, soyunma odasına 24-23 önde girdi. İlk yarıda sarı-kırmızılı takımın bulduğu 24 sayının 21'i Micov, Davis ve Lasme üçlüsünden geldi. Galatasaray Odeabank, McCollum ve Schilb'den de skor katkısı aldı ve 25. dakikada farkı 9 sayıya (29-38) çıkardı.

SON ÇEYREKTE STRASBOURG'A CEVAP VEREMEDiK
Maçın üçüncü çeyreği 45-43 Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçildi. Kritik karşılaşmanın 38. dakikasında 6 sayı (66-58) geri düşen sarı-kırmızılı ekip, sahadan 66-62 mağlup ayrıldı. 17 sayı üreten Galatasaray Odeabank'tan Micov maçın en skoreri oldu. Rövanş 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 5 sayı farkla kazanırsak Euro Cup, Türkiye'de kalacak

​DIŞ ATIŞLARDA SINIFTA KALDIK!
Galatasaray Odeabank, Strasbourg deplasmanında maç boyunca 18 dış atış denedi. Sarı-Kırmızılılar, 18 dış atışın sadece 3'ünde isabet bulabildi. Galatasaray'da Sinan Güler, 5'de sıfır atarken, Jerrells de 3 dış atışt isabet bulamadı. Temsilcimiz ayrıca bu sezon Avrupa'da en az sayı attığı maçı oynadı. Daha önce Pınar Karşıyaka maçında 64 sayı atan Aslan dün bu sayının da altına inerek en kötü performansını sergiledi.

SEZONUN EN KÖTÜ BASKETBOLU
Galatasaray koçu Ergin Ataman, Strasbourg maçından sonra çarpıcı açıklamalar yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, "Bu bizim, bu sezon oynadığımız en kötü basketbol. Orada duran kupaya değil, basketbola odaklanmamız gerekiyor. İstanbul'da bu durumu değiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

​ASLAN ÖNCE AVANS VERİYOR
G.Saray Odeabank, bu sezon Euro Cup'ta oynadığı eleme turundaki deplasmanlarda hep kaybetti. TOP 16'da Pınar Karşıyaka'ya kaybeden Cimbom, Bayern Münih ve Canaria'ya da avans verip sonrasında turu geçmişti