Finale Aslan pençesi

Galatasaray, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor’u Emre, Yasin ve Podolski ile geçmeyi bildi. 51'de Rize'den Makiadi, 65'te ise Galatasaray'dan Hakan Balta kırmızı kart gördü. Rövanş 4 Mayıs'ta oynanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2016 Güncelleme 21 Nisan 2016, 01:38
Finale Aslan pençesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. 12. dakikada Bilal'in orta sahanın gerisinden attığı müthiş uzun asta Podolski ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla iki Çaykur Rizesporlu oyuncu arasından şutunu çekti. Top az farkla dışarıya gitti. 15'te Emre Çolak'ın ceza sahasına girdikten hemen sonra sol ayağının dışıyla çektiği şut Itandje'nin müdahelesine rağmen ağlara gitti: 0-1. 51'de Rizeli Makiadi, Yasin'e yaptığı yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 55'te Deniz Kadah'ın sağ kanattan getirdiği topta ceza sahasına girer girmez pasını attı. 6 pasın önünde rahat pozisyonda olan Ahmet İlhan'ın vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

İKİNCİ YARIDA İKİ TAKIM DA 10 KİŞİ KALDI
61'DE Podolski'nin ara pasında Yasin ceza sahası içinde güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı. 65'te Hakan Balta, Deniz Kadah'a arkadan yaptığı müdahale sonrası oyundan atıldı. 76'da Sercan'ın ortasında Ahmet'in vuruşuyla fark 1'e indi. 90+5'te Podolski'nin vuruşu skoru belirledi: 1-3.



7 BELA YASİN YİNE İŞ BAŞINDA!
Galatasaray'ın tecrübeli oyuncularından Yasin Öztekin takımın herşeyi... Dün gece 1 gol atan ve Emre Çolak'ın attığı golün de asistini yapan Yasin yine başrolü oynadı.

DÖRT GOL VE ÜÇ ASİSTİ VAR
Yasin Öztekin, Galatasaray'ın attığı son 12 golün 7'sine katkı sağladı (4 gol, üç asist). Başarılı oyuncu dün 90 dakikayı tamamlayamadı.

ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK DEVAMI DA GELMELİ
Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, 3-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçından sonra yaptığı açıklamada, "Önemli bir adım attık diyebiliriz. Ancak bu adımın devamı gelmeli. Finale çıkmalıyız" dedi. Poldi, "Bunun devamı gelmeli. Bu galibiyet bizim için çok ama çok anlamlı" diye konuştu.

ÇOK POZİSYONA GİRDİK GOL ERKEN GELEBİLİRDİ
G.Saray Teknik Direktörü Riekerink, Çaykur Rizespor galibiyetinden sonra önemli açıklamalar yaptı. Hollandalı hoca, "Rakibimizi analiz ettiğimizde orta sahada boşluk verdiklerini söylemiştik oyuncularımıza. Ona rağmen birçok pozisyona girdik, gol daha erken de gelebilirdi" dedi.

KRONİK HASTALIĞI RİZE'DE DEVAM ETTİ
Galatasaray, 2016 yılında deplasmanda oynadığı 11 resmi maçta da kalesini gole kapatamadı. Sarı-Kırmızılılar tüm kupalarda dokuz maç aradan sonra kazandı. Son galibiyeti Şubat ayında Trabzonspor'a karşı almıştı.

ANTALYA'DAN 4 GOL YEMİŞLERDİ
Son oynadığı Antalyaspor maçında kalesinde 4 gol gören Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmanında da hastalığına çare bulamadı. Aslan, hemen hemen her maç gol yiyor.

GALATASARAY'IN KUPA'DA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Ligde istediği sonuçları alamayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda bambaşka bir görüntü sergiliyor.

HİÇ YENİLMEDİLER
Galatasaray bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 10 maçta da yenilmedi. Bu 10 maçın 8'ini kazanan Sarı-Kırmızılı ekip 2'sinde berabere kaldı.