Ümit Özat'tan Vitor Pereira'ya sert tepki!

Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özat,Fenerbahçe'yle isminin anılmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine, "Ben birilerinin mutsuzluğundan nemalanmak istemiyorum" derken, Pereira'nın maç öncesi elini sıkmamasıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 18 Nisan 2016, 10:04
Ümit Özat’tan Vitor Pereira’ya sert tepki!

İÇİNDEKİLER

Pereira ile bir tanışıklığı olmadığını anlatan Özat, "Normalde Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne yakışır şekilde, misafir takıma başarı dilenmesi lazım. O kulübeye yakışman lazım. Neticede onun 6 aydır durduğu yerde ben 6-7 yılımı geçirdim. Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörü olunmuyor. Şunu da söylemek lazım, taraftar her türlü tezahüratı yapmakta serbesttir ama Fenerbahçe taraftarı teknik direktör kim olursa olsun desteklemelidir." değerlendirmesinde bulundu.


Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmanın kendisinin hayali olduğunu ve bunu kimseden saklamadığını anlatan Özat, "Elbet bir gün onun da zamanı gelir. Fenerbahçe'nin forması zaten 2 puandır. Fenerbahçe'yi öldürsen ikinci olur. Bu Ümit Özat, Pereira, Mourinho işi değil. Lig yarışı bitmedi. İki takımın da zor maçları var. Her an her şey olabilir. Umarım başarılı olurlar." diye konuştu.

Pereira'nın elini sıkmasına ihtiyacının olmadığını vurgulayan Özat, "Ben onu kimin yönlendirdiğini biliyorum. Ona ihtiyacım da yok. Fenerbahçe'nin teknik direktörü gibi davransın." dedi.

Fenerbahçe'yle Beşiktaş arasındaki şampiyonluk yarışını ve sarı-lacivertli taraftarların yabancı futbolculara tepkisini değerlendiren Ümit Özat, şunları kaydetti:

"Oyuncularla maç öncesi sohbetimde ifade ettim. İçerisi fazla karışmadığı sürece yarış sonuna kadar kovalanır. Fazla da yorum yapamam. Beşiktaş'a saygısızlık olur. Ben ırkçı bir adam değilim. Yabancı kuralı Türk futbolunun bir numaralı çöküşü olacak. Yerli oyuncunun kulağını çekersiniz, çıkar oynar ama yabancının parasını vermezseniz dünya umurunda olmaz. Onların umurunda olan tek şey Benjamin Franklin'dir, paradır. Yıllarca biz tepki gördük, şimdi de onlar görsün. Bu camia nerelerden, ne badireler atlatarak buralara geldi. Son 10 seneye bakın Fenerbahçe'nin üçüncülüğü yok. Fenerbahçe'nin ikinciliği kim olursa olsun garanti. Bana göre taraftarın tepkisi doğruydu. Biraz da yerlilerin kıymetini bilmek lazım."

Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını dile getiren Ümit Özat, "Kayserispor kazanınca oyuncularımın gardı düştü. Nakoulma, Serkan ve Mitrovic olmayınca burada Fenerbahçe'yle mücadele etmek kolay değil. 5 maç kaldı. Küme düşmemiz matematiksel olarak netleşmediği sürece mücadele edeceğiz. Kazandığımız puanlarla kulübün borç yüküne katkı verebilirsek ne ala." diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISINDA KARŞILAŞTILAR
Ümit Özat, basın toplantısından sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yla karşılaştı.

Pereira, Ümit Özat'ın elini sıkmak istedi ancak Özat bunu kabul etmedi. Portekizli teknik adamın eli havada kalırken, Özat, "O maçtan önce olacaktı" diyerek tepkisini dile getirdi.