Maçın hakkı 6-2'ydi

Zor bir rakiple oynadık, kaliteli bir oyun çıkardık. Kadlec harika oynadı. Taraftarımızın desteği gerçekten muazzamdı. İnsanların takıma duyduğu sempatiyi görüyorum... O anlarda telefonumla kısa videolar çekip aileme gösteriyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2016 Güncelleme 13 Şubat 2016, 00:23
Maçın hakkı 6-2’ydi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasımpaşa galibiyetinden sonra çarpıcı açıklamalar yaptı. Portekizli hocanın ifadeleri: "Sadece fiziksel ısınma değil, maç öncesinde mental ısınmayı da sağladık. Maça güçlü başladık, her şeyimizi verdik, agresif oyunumuzu oynadık. Kendi oyunumuzu oynadık. Zor bir rakiple oynadık, kaliteli bir oyun oynadık. Doğru skor belki de 6-2'lik bir skor olurdu, 3-1 ile buradan ayrılıyoruz. Kadlec bu akşam harika bir karşılaşma çıkardı. 6 numara pozisyonunda oynadı. Aklındaki ilk düşüncesi savunma olan birinin orada oynaması önemliydi. Eğer 3 orta sahamız da ilk olarak hücumu düşünen, ofansif orta sahalar olursa dengemizi kaybederiz. Antalya'da başımıza gelen buydu. Dengeli oynamayı bilen, teknik kalitesi yüksek bir oyuncu olarak Kadlec'i tercih ettik orada. Taraftarımızın da desteği harikaydı."

MAÇ SONUNDA GİDİP ONLARA TEŞEKKÜR EDECEĞİZ
Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkacağız. Taraftarlarımızın stadımızı doldurmalarını istiyorum. Sonuç ne olursa olsun, maç sonunda gideceğiz ve onlara teşekkür edeceğiz. İyi anımızda, kötü anımızda bize hep destek veriyorlar. Bazen gerçekten çok sıcak karşılandığımızı hissediyorum. İnsanların bu takıma duyduğu sempatiyi görüyorum. O anlarda telefonumla kısa videolar çekiyorum. Hatırlayabilmek ve aileme göstermek amacıyla yapıyorum bunu. Onların sevgisi beni mutlu ediyor.

FENERBAHÇE, GALATASARAY'IN REKORUNU KIRMAK ÜZERE
Süper Lig'de bu sezon oynadığı 21 lig maçında da rakiplerine en az bir gol atmayı başaran Fenerbahçe, geçen sezonda son 15 lig maçında fileleri havalandırmıştı. Böylece 36 maçlık gol atma serisi yakalayan Fenerbahçe lig tarihindeki rekorunu geliştiriyor.

SERİ 1997 YILINDA BAŞLAMIŞTI
Galatasaray, lig tarihinde üst üste 39 maçta rakip fileleri havalandırarak lig rekoru kırmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, 1997-1998 sezonunun 2. Haftası ile 1998-1999 sezonunun 6. haftaları arasında toplam 39 lig maçında üst üste en az bir kez gol atmayı başardı. Fenerbahçe kalan dört haftada da gol atmayı başarırsa rekoru kırmış olacak.

ÇOK KRİTİK MAÇLAR OYNAYACAĞI
F.Bahçe'nin yıldızı Nani, Kasımpaşa maçından sonra önemli açıklamalar yaptı. Portakizli yıldız, "Taraftarlarımızın önünde çok güzel bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Son derece önemli bir ayın içindeyiz. Belirleyizi, kritik maçlara çıkacağız. Bunlarda bir galibiyet serisi yakalarsak bizim için iyi olacak" ifadelerini kullandı.

TARAFTARDAN RVP TEPKİSİ
Fenerbahçe taraftarından Robin Vanh Persie tepkisi... Sarı-Lacivertli taraftarlar, Hollandalı golcü oyundan alınınca Vitor Pereira'ya tepki gösterdi. Islık sesleri bir anda Kadıköy'de yükseldi.

TARAFTARLARIN TEPKİSİ DİNMEDİ
Taraftarın tepkisi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Pereira'nın ise bakışları dikkat çekiciydi. 72. dakikada yaşanan olay sonrası Fenerbahçe taraftarları sosyal medyadan eleştirilerine devam etti. Robin Van Persie'nin 90 dakika sahada kalması gerektiğini belirten taraftarlar, Portekizli hocayı da eleştiri yağmuruna tuttu.

KIRMIZI KARTIN NET BELGESİ!

F.BAHÇE Kasımpaşa maçının ilk yarısında penaltı pozisyonunda Titi'nin darbesiyle yerde kalan Volkan Şen'in ayağının fotoğrafını paylaştı. Fenerbahçe'nin devre arasında sosyal medya hesaplarından kolaj şeklinde paylaştığı fotoğrafta Volkan Şen'in tozluğunun yırtıldığı, tekmeliği geçen darbenin tecrübeli oyuncunun bacağında iz bıraktığı görülüyor. Sosyal medyadaki yorumlarda taraftarlar ikinci sarı kartın doğru olduğu görüşünde birleştiler.

KADLEC ÖN LİBERO OYNADI HERKES ŞAŞIRDI!
Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın yokluğunda orta sahada Michal Kadlec oynadı. Maça az bir zaman kala açıklanan 11'den sonra Kadlec'in orta sahada oynayacak olması taraftarları da şaşırttı. Sosyal medyadaki Fenerbahçe taraftarları, Çek oyuncunun orta sahada oynamasını eleştirdi. Sarı- Lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın tercihi, FB TV'de bile eleştiri konusu oldu. Fener'in kazanması bu eleştirileri sonlandırdı.

DİEGO RİBAS'TAN UÇAN TEKME!
Kasımpaşa'ya attığı golden sonra korner bayrağına uçan tekme atıp kıran Fenerbahçeli Diego'nun bu hareketi akıllara 2010 yılında yaşanan bir olayı getirdi. Sambacı yıldız Diego Ribas, 2010 yılında Juventus'ta oynadığı dönemde de korner direğine tekme atmıştı. Brezilyalı pozisyon sonnrası sarı kart gördü.

FERNANDAO KULÜBEDE COŞTU

Hafta içinde Amedspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında gol atmasına rağmen performansı eleştiri konusu olan Fernandao, Kasımpaşa maçına yedek başladı. Bu oyuncunun yerine Robin van Persie ilk 11'e girdi. Öte yandan Brezilyalı santrfor Fernandao'nun maçtan önce taraftarlara eşlik etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Sambacı'nın tezahüratı sosyal medyayı da salladı.

KADIKÖY'DE MÜTHİŞ ATMOSFER

Maçtan önce Fenerbahçe'nin stadının yeni ismi sahaya yansıtılan sinevizyonla tanıtıldı. Futbolcular ısınırken sahanın ortasına kurulan sinevizyon gösterisi için ışıklar kapatıldı. Gösteride Fenerbahçe'nin tarihi anlatılırken, stadın yeni ismi olan Ülker'in logosu sahaya yansıtıldı. Taraftarlar da telefonlarının ışıklarını yakarak sinevizyon gösterisine katkı da bulundu.