Defans alarmı

Bu sezon savunmasıyla ön plana çıkan Fenerbahçe SOS veriyor. F.Bahçe Kjaer'in yokluğunda Antalya önünde 4 gollü ağır bir yenilgi almıştı. Amed ile oynanan kupa maçında Kjaer geri döndü ama Fener kalesinde 3 gol daha gördü. Sadece defansta değil takım savunmasında da düşüş yaşandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2016 Güncelleme 10 Şubat 2016, 02:05
Defans alarmı

İÇİNDEKİLER

Bu sezon 3 kulvarda mücadele veren Fenerbahçe savunmadaki başarısıyla ilerliyordu. Ancak geçtiğimiz cuma günü Antalya ile deplasmanda oynanan lig maçında kalesinde 4 gol gören ve rakibinin çokça şut çekmesine engel olamayan Fenerbahçe, dün de Ziraat Türkiye Çeyrek final ilk maçında Amed önünde kalesinde 3 gol gördü. Kjaer'in yokluğunda Antalya'da ağır kalan Fenerbahçe defansı Amed karşısında da çaresiz kaldı. Bu kez Kjaer'in çabası da yeterli olmadı. Asist yapmasına rağmen ne sağbek Şener ne de sol bek Hasan Ali eski formunda değildi. Fenerbahçe'nin her iki kalecisinde de performans düşüklüğü gözlerden kaçmadı.

KALECİLERDE DE PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ VAR
Fenerbahçe'deki konsantrasyon bozukluğu etkisini takım savunmasında da göstermeye başladı. Gökhan Gönül'ün Kasımpaşa maçıyla birlikte geri dönüyor olması teknik direktör Pereira için bir şans. Ama Gökhan'ın maç eksikliğinin olması da ayrı bir sıkıntı olarak ortada duruyor. Pereira eski savunmasını geri getirmek için büyük uğraş verecek.



RAUL MEİRELES ASİSTLE DÖNDÜ
103 gün sonra sahalara dönen Meireles iyi oynamadı ama asist yaptı. Bundan önceki en son maçını 29 Ekim 2015'te başkent deplasmanında Osmanlıspor'a karşı oynayan Raul Meireles, 103 gün sonra formasına kavuştu. Amed Sportif karşısında ikinci yarıda oyuna dahil edilen Meireles, Volkan Şen'in attığı beraberlik golünün asistini yaptı.

VOLKAN ŞEN SİFTAH YAPTI!
Geçen sezon Bursa formasıyla resmi maçlarda 17 gol atan Volkan Şen, Sarı-Lacivertli forma ile siftahı Diyarbakır'da yaptı.Geçen sezon Bursaspor formasıyla 12'si lig, 5'i kupada olmak üzere 17 gol atan Volkan Şen, sarı-lacivertli formayla siftahı Amed Sportif Faaliyetleri karşısında yaptı. Karşılaşmanın 60. dakikasında karşı karşıya pozisyonda topu auta atarak takımının 3-1 öne geçme fırsatını heba eden tecrübeli futbolcu, 76'da ise daha zor bir pozisyonda topu ağlarla kucaklaştırmayı başardı.

FABİANO'NUN EN KÖTÜ GÜNÜ
FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı file bekçisi Fabiano, dün yediği 1. ve 2. gollerde hatalıydı. Brezilyalı file bekçisi belki de Fenerbahçe'deki en kötü performansını ortaya koydu.