18 yıllık ızdırap

Sarı-Lacivertli takımı İstanbul'da en son 1997-98 sezonunda 3-1 mağlup eden Trabzonspor tam 18 maçta rakibine üstünlük kuramadı. Bordo-Mavili ekip son 8 maçta da rakibine gol atamazken son golü Burak Yılmaz kaydetmişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:41
18 yıllık ızdırap

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor, Kadıköy'den çıkamıyor... Fenerbahçe'yi Saracoğlu Stadı'nda en son 1997- 98 sezonunda 3-1'lik skorla mağlup eden Trabzonspor, o maçtan sonra oynanan 18. karşılaşmada da rakibi karşısında bir türlü üstünlük kuramadı... Bordo-Mavili takım bu karşılaşmalarda 12 mağlubiyet alırken 6 maçtan da beraberlikle ayrılabildi. Fenerbahçe'yi son 13 karşılaşmada yenemeyen Bordo-mavililer, 8 maçta gol bile atamadı. Trabzonspor en son 2011- 12 sezonu Süper Final maçında Fenerbahçe'ye 3-1 kaybettiği maçta şuan Galatasaray forması giyen Burak Yılmaz ile gol bulmuştu. Maçtan sona açıklama yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, "Aslında maça iyi hazırlanmıştık. Ancak 42. dakikada hiç hesapta yokken gelen kırmızı kart oyun planlarımızı alt-üst etti. Oyuna bir türlü tutunamadık. Kadıköy'deki galibiyet hasretine bu maçta son vrmek istiyorduk. Olmadı. Çok üzgünüz" diye konuştu.

KIRMIZI KARTIN ARKASINA SIĞINMAMALIYIZ
Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak da maç sonunda yaptığı açıklamada "Uzun süredir burada kazanamıyoruz. Bu da üstümüzde bir baskı oluşturdu. Bu şanssızlığımızı bu akşam (dün) kırmak istiyorduk. Ama olmadı. Kırmızı kartın arkasına sığınmak istemiyorum. İyi futbol sergilemedik. Artık bundan sonra kalan maçlarda bu puan kayıplarını telafi etmeliyiz" dedi. Taraftarların yaptığı küfürlü tezahürat için ise Onur Kıvrak, "Allah'a havale ediyorum" dedi.

KIRMIZI KART OLMASAYDI FARKLI OLURDU!
Trabzonsporlu futbolcu Mbia maç sonu yaptığı açıklamada kırmızı kart gören Alper'i eleştirdi fena oynamadıklarını söyledi. Mbia, "Bir kişi atıldıktan sonra oyunu tutunmak zor oluyor. Zaman zaman iyi şeyler yaptık. Bu iyi şeyleri en azından cepte tutup gelecek adına dersler çıkarmalıyız. Ama bu eksik oynamamız bizi hayli olumsuz etkiledi. Net pozisyona girmekte zorlandık" ifadelerini kullandı..

GEREKSİZ KIRMIZI KART TARAFTARI KIZDIRDI
Fenerbahçe karşısında sadece 3 dakika içinde 2 sarı kart gören Alper Uludağ, Trabzonspor'u henüz 42. dakikada 10 kişi bıraktı. 40. dakikada sağ çizgide Nani'nin ayağına basan 25 yaşındaki oyuncu sarı kart kart gördü. Sadece iki dakika sonra yine Nani'ye arkadan bileğine faul yapan Alper'e Deniz Ateş Bitnel ikinci sarı kartı çıkarıp oyundan attı. Maçı 3 faulle tamamlayan Alper'in tavrı teknik heyeti olyduğu kadar Trabzonlu taraftarları da kızdırdı.

AĞLAYARAK ÇIKTI
Alper kırmızı kartın ardından oyundan çıktığı sırada göz yaşlarına hakim olamadı. Alper ağlayarak sahayı terk ederken Fenerbahçeli taraftarlar "Trabzon kümye" diye tezahüratta bulundu.

TEKELİOĞLU'DAN MİNİ REVİZYON
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Tekelioğlu, geçen hafta takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa'nın yerine oynattı. Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi.