Kartal'a Arslan darbesi

Beşiktaş Akhisar'a Güray ve Sami'nin golleriyle yenildi. F.Bahçe bugün kazanırsa Kartal 7 haftadır sürdürdüğü liderliği kaybedecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 00:00
Kartal’a Arslan darbesi

İÇİNDEKİLER

Kartal yıkıldı... Ligde şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Beşiktaş Başakşehir'de konuk ettiği Akhisar'a 2-0 yenilerek ağır bir darbe aldı. 4. dakikada Ahmet Cebe'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Güray, Tolga'yı geçtikten sonra yaptığı vuruşla Akhisar'ı 1-0 öne geçirdi. 19'da Sosa'nın vuruşunda top yandan auta gitti. 36'da Beşiktaş çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Olcay Şahan'ın altıpas içinde çıkardığı top sırasında bir karambol oluştu. Meşin yuvarlığı önünde bulan Quaresma topu yandan dışarı attı. 40'da hızlı gelişen Akhisar atağında Rhodolfo'yu geçerek ceza sahasına giren Sami'nin vuruşunda top Tolga'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti. 2-0 öne geçen Akhisar devreyi de bu skorla kapattı.

RODALLEGA'NIN ŞUTU ÜST DİREĞİ DÖVDÜ
Maçın 2. yarısına Beşiktaş hızlı başlasa da 56'da Rodallega'nın vuruşunda top Tolga'yı da geçerek üst direkten geri döndü. 69'da Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada Rhodolfo'nun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti. 70. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Cenk Tosun'un vuruşunda, son anda araya giren Douglao tehlikeyi önledi 84. dakikada Bruno'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda Tolga topa sahip oldu. Maçı Akhisar 2-0 kazandı.

2 YI LDIZ CEZALI
Beşiktaş'ta Akhisar ile oynanan maçtan önce Oğuzhan, Quaresma ve Beck sarı kartta ceza sınırındaydı. Bu futbolculardan Oğuzhan ve Quaresma sarı kart görünce cezalı duruma düştü. Böylece Oğuzhan önümüzdeki hafta oynanacak olan Kayserispor karşılaşmasında takımındaki yerini alamayacak.

BU MAĞLUBİYET DÜNYANIN SONU DEĞİL
Beşiktaşlı
yöneticilerden Metin Albayrak, Akhisar önünde aldıkları yenilginin dünyanın sonu olmadığını söyledi. Siyah-Beyazlı yönetici, "Şampiyonluğu değil sadece 1 maçı kaybettik. Bu takım en kısa zamanda toparlanacak. Panik yapmaya gerek yok. Taraftar desteğini sürdürsün" dedi.