Tosun paşa bey tanımaz

35'te kafayla Beşiktaş'ı öne geçiren Cenk Tosun 78'de Quaresma'nın asistinde bir kez daha ortaya çıktı. Grupta liderlik geldi ama UEFA'da tur bileti henüz alınmadı. Kartal'a Lizbon deplasmanında 1 puan gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2015 Güncelleme 27 Kasım 2015, 00:14
Tosun paşa bey tanımaz

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. haftasında Arnavutluk'un Skenderbeu takımını 2-0 mağlup etti. 3. dakikada Berisha'nın hatalı pasında topu kaparak Skenderbeu ceza sahasına giren Cenk Tosun'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 13. dakikada Radas'ın orta sahadan attığı uzun hava topunda savunmanın arkasına kaçan Salihi, ceza sahasının sol çaprazında kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 35. dakikada Beşiktaş öne geçti. İsmail Köybaşı'nın soldan ortasında, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Cenk Tosun iki savunma oyuncu arasında yaptığı şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0.

CENK TOSUN 78'DE FARKI 2'YE ÇIRARTTI
ETKİLİ oyununu ikinci yarıda da sürdüren Siyah-Beyazlı temsilcimiz 78. dakikada kendisini rahatlatan gole kavuştu. Gökhan Töre, hızla sol kanattan ceza sahasına sokuldu. Uzak direğe yaptığı ortayı Quaresma ortaya çevirdi. Cenk Tosun bomboş pozisyonda topu Skenderbeu filelerine gönderdi: 2-0. Karşılaşmayı Beşiktaş bu sonuçla kazandı.

DÖRT GOL ATMALIYDIM ÖZÜRDİLİYORUM
Maçın kahramanı Cenk Tosun maçın ardından yaptığı açıklama sırasında özür diledi. Başarılı futbolcu, "Özür dilemek istiyorum. 2 gol attım, ama 4 tane de atabilirdim. Oğuzhan ile Tosic al da at dediler, onların asistlerini de yedim, onlardan da özür dilerim Liderlik koltuğuna oturduk. Bir dahaki Sporting maçını en az 1 puanla kapatıp gruptan çıkmak istiyoruz. Galatasaray maçını daha düşünmüyoruz. İyi bir kadromuz var. Hoca da gerekli rotasyonu yapacaktır" dedi.

LİZBON'DA TURU BİZ GEÇECEĞİZ

DÜN ilk 11'de forma giyen ve başarılı bir performans gösteren Gökhan Töre, Sporting deplasmanından puanla dönerek bir üst tura çıkacaklarını söyledi. Gökhan, "Kalitemiz turu gerektiriyor. Biz Lizbon'a galibiyet için gideceğiz. Ama beraberlik de bizim için yeterli" diye konuştu.

İSMAİL: SONUNU GETİRECEĞİZ
Maçın ardından konuşan İsmail Köybaşı, "Lider olduk, fakat bir şey bitmedi. Lizbon'da tekrar lider olmak istiyorsak, galibiyetle ayrılmak zorundayız. İyi konsantre olursak, Lizbon'dan galibiyetle çıkacağımıza inanıyorum. Bir işin sonunu getireceğiz. Ümit uyanık insanın rüyasıdır" dedi."