Hem fiziksel hem mental olarak çökmüş!

Mustafa Denizli hem takım içinden bazı futbolcularla hem de Florya'da yetkililer ile görüştü. Yönetime ilk tespitlerini söyledi... Sorun hem fiziksel hem de mental... "Kadro derinliği yok. Bu kadroyu Fatih (Terim) kurdu. Ama 2011'den beri takım yaşlandı. Sezon öncesi de iyi yükleme yapılmamış. Futbolcular hem fiziksel hem mental olarak çökmüş"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 01:07
Hem fiziksel hem mental olarak çökmüş!

İÇİNDEKİLER

23 yıl aradan sonra Galatasaray'a dönen Teknik Direktör Mustafa Denizli ayağının tozuyla Florya'yı gezdi. Takım Atletico Madrid maçı için İspanya'ya giderken Mustafa Denizli bütün gününü Florya'da geçirdi. Dursun Özbek'le toplantı yapan Denizli, takım hakkındaki tespitlerini dost acı söyler diyerek sıraladı: "Takm hem fiziksel hem de mental olarak çökmüş durumda. Sezon başında takıma iyi yükleme yapılmamış maalesef. Sakatlıklar da bu yüzden yaşanıyor. Sakatlıkların çoğu fiziksel olarak güçlü olmayan futbolcularda adele sakatlığı olarak ortaya çıkmış. Selçuk İnan, Chedjou, Carole, Hakan Balta bu nedenlerden dolayı sakatlandı. Tempoyu kaldıramadılar. Yeni bir kondisyoner alacağım. Stefano Marrone ile görüşeceğim. (Beşiktaş'ta beraber çalışmışlardı) Takıma yükleme yapıp güçlendirmem lazım. Ligin 3'te 1'i geride kaldı ama bir şey kaybetmiş sayılmayız..."

TAKIMI GENÇLEŞTİRME ÇALIŞMASINA BAŞLAYACAK
Takımın epey yaşlı olduğunu belirten Mustafa Denizli, Dursun Özbek'le sohbet ederken şu ifadeleri kullandı: "Fatih'in (Terim) 2011'de kurduğu bu takım epey yaşlandı. Başarılar kazansa da takımın iskeletini oluşturan futbolcuların çoğu 30 ve üzeri yaşta. Chedjou (30), Hakan Batla (32), Sabri (31), Selçuk (30), Hamit (32), Bilal (32), Sneijder (31), Olcan (30), Podolski (30), Umut (32), Burak (30). Takımın gençleştirmesi adına adımları atmalıyız.

DEVRE ARASINDA TAKIMA 2-3 TAKVİYE GEREBİLİR
Daha sonra alt yapıyla tanışan ve bilgi alan Mustafa Denizli, alt yapıya çok önem verdiğini ve her sene 2-3 takviye yapılması gerektiğini söyledi. Basın mensuplarını transfer konusunu sormasının üzerine "Şuan için takımın durumuna bakıp karar vereceğim. Zannedersem orta sahaya ve forvete bir takviye yapabiliriz. Onun dışında devre arasına zirveden kopmadan girersek eksiklerimizi giderip sezon sonunda arzuladığmız başarıyı yakalabiliriz" diye konuştu.

BENİM ZAMANIMDA SAHA ZEMİNİ TOPRAKTI!
23 yıl sonra ayak bastığı Florya'yı çok özlediğini söyleyen Denizli, "Bizim zamanımızda buranın zemini topraktı" dedi.
Başkan Dursun Özbek ile Florya'yı gezen Mustafa Denizli "Süre olarak bir hayli zaman geçti. Bastığımız çimler bizim zamanımızda, Ali Uras'ın büyük emekleriyle hayata geçti. Burası toprak bir sahaydı. Sizler daha basınla tanışmamıştınız" ifadelerini kullandı.

30 YAŞ VE ÜZERi 11 FUTBOLCU VAR
1- CHEDJOU...30
2- H.BALTA....32
3- SABRİ.........31
4- SELÇUK......30
5- HAMİT.......32
6- BİLAL.........32
7- SNEİJDER..31
8- OLCAN.......30
9- PODOLSKİ.30
10- UMUT......32
11- BURAK ...30