Dilmen "Onun yerinde olsam..."

Ünlü spor adamı Rıdvan Dilmen Milli Takımın Çek Cumhuriyeti maçını değerlendirdi. Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Oğuzhan Özyakup'un yükselen performansı için "Oğuzhan'ın yerinde olsam hedefim BARÇA-REAL olur" dedi.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2015, 13:10
Dilmen Onun yerinde olsam...

İÇİNDEKİLER

%100 Futbol' da Rıdvan Dilmen ve Gültekin Onay, Milli Takımımız'ın Çek Cumhuriyeti galibiyetini ve EURO 2016 Şansını masaya yatırırken Fatih Terim'in EURO 96' dan bu yana kadro tercihlerini de ele aldı.
Milli Takımımız'ın EURO 2016 bileti için play-off oynama adına önünde tek bir engeli kaldı; İzlanda… Salı günü oynayacak kritik maç öncesi Rıdvan Dilmen ve Gültekin Onay, %100 Futbol'da Ay yıldızlar'ın hem son maçlardaki yükselen grafiğini hem de 1996'dan bu yana teknik direktör Fatih Terim'in kadro tercihlerini ele aldı.
"HAVUZ GENİŞ, İSKELET YOK"
Fatih Terim kariyerinde çok hatalar yapıp, bu hatalardan ısrar etmeyerek dönmüş bir teknik adam. EURO 96 elemelerinde ilk maçımızla son grup maçımız arasında 7 farklı, 2002'de ise 8 farklı oyuncu var.
Gelelim bugüne. EURO 2016 elemelerinde Milli Takımımız'ın ilk İzlanda maçıyla,son olarak oynadığımız Çek Cumhuriyeti Maçı arasında 8 farklı oyuncu ilk 11'de yer alıyor. Terim farklı tarzda çalışıyor. İskelet bir kadrosu yok. Havuzda çok oyuncumuz var. Genelde takımlar iskelet kadrolarıyla oynuyor. Bu durumun eksileri kadar artılarıda var. Letonya ve Kazakistan'ı bir kenara bırakırsak, grupta ilk 5 maçlık periyodu son sırada bitiren Milli Takımımız, ikinci 5 maçlık periyotta son maç öncesi lider durumda.
"8 SENE OYNAYACAK FUTBOLCU VAR"
Yanlıştan doğruya giden bir teknik adam, sonuçlara da yansıdı. Ayrıca Milli Takımımız gençleşti. A Milli Takım'da 8 sene sonra da oynayacak kardeşlerimiz var. Hoca da Takım da iyiye gidiyor.
"OĞUZHAN OLSAM HEDEFİM BARÇA-REAL OLUR"
En önemli silahımız Ardai çok zor şartlarda oynadığı halde takımımızı sırtlayan lider isim oldu. Arda Barcelona'da alternatif oyuncu olmaz, banko oynar. Sneijder'ın Hollanda'da oynadığı gibi oynuyor.
Bir diğer büyük gelişim gösteren oyuncumuz Oğuzhan'ın yerinde olsam hedefim Barcelona, Real Madrid olur. Takım ve antranör birlikte gelişti.
Elemelerde 9 Maçta 3 kez kaleci değiştirdik. İlk maçlarımızda 11'imizi sayamıyorduk. Hep bir arayış vardı. Mehmet Topal stoper oyandı. Kalecide Volkan Babacan'ın artık sürekli oynuyor olmamızda da bu kadro istikrarı gelişimine bir örnektir.

KAYNAK:NTVSPOR