Zaferin şifresi sabır + inanç

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Riva'daki son idmanını yapan Milli Takım'da Fatih Terim öğrencilerini etrafında topladı ve maçı kazanmak için neler yapmaları gerektiğini tek tek anlattı Terim, "Rakibin iddiası yok. Rahat oynayacaklar. Geriye düşsek bile panik yapmak yasak. Biz 90 dakika sabırlı olmalıyız. Daha önce yaptık, yine yaparız. Size inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2015 Güncelleme 09 Ekim 2015, 01:33
Zaferin şifresi sabır + inanç

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İstanbul'da yapılan son antrenmanda öğrencilerini fazla yormadı ancak onları motive etmek için elinden geleni yaptı. Kamp boyunca tek tek yakaladığı futbolculara yaptığı konuşmalarla onları maça hazırlarken dün de takım toplantısında duygu yüklü ve motive edici konuşmalar yaptı. İmparator, "Önümüzde ne 2 maç var, ne de 3 maç var. Playoff'u da unutun. Sadece sadece Çek maçını düşünün ve ona konsantre olun. Bu 90 dakika çok farklı. Zafere giden yolda taşlar 'sabırla' döşenir. Biz de öyle yapacağız. Çekler bizim kazanmak zorunda olduğumuzu biliyorlar. Stres yapmamızı bekleyecekler. Ama biz sakin ve 90 dakika sabırlı olmalıyız. Bu maçın şifresi sabır. Hırslı ama akıllı, kazanmak isteyen ama kontrolü kaybetmeyen bir takım olmalıyız. Çekler grubu garantiledi ama hiçbir takım evinde kaybetmek istemez" diye konutu.

DAHA ÖNCE YAPTIK... YİNE YAPARIZ
TERİM, "Her zaman size inandım ve güvendim. Bunu her fırsatta dile getirdim ve gösterdim. Bana yapılan, size yapılan eleştirilere gereken cevabı vermek için işte fırsat... Kazanın ve Türkiye gündemini geride bırakın. Daha önce yaptık yine yaparız. Takım olursak, birbirimizin hatalarını kollar ve kapatırsak, doğru işler yaparsak içeride dışarıda yenemeyeceğimiz takım yok. Bu takım Hollanda'ya 1 ay önce 3 tane attı. Gücünüzün farkına varın ve gerekeni yapın" ifadelerini kullandı.