Şimdi UEFA düşünsün

Şike davası sürecinde borsada işlem gören hisseleriyle ilgili olarak rapor hazırlanacak. Böylece şike yüzünden her bir lotun uğradığı zarar hesaplanacak. Fenerbahçe'yi mahkum eden UEFA'dan yatırımcıların zararının karşılanması istenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 00:27
Şimdi UEFA düşünsün

İÇİNDEKİLER

Şike davasında gelişmeler Fenerbahçe'nin istediği şekilde gelişiyor. Şike davasında karar günü Cuma verilecek. Bu davada Aziz Yıldırım dahil tüm sanıklar aklanırsa F.Bahçe'de üzerine atılan 'şike' lekesinden hukuken kurtulacak. Bunun sonrasında F.Bahçe'nin yurt içi ve dışında dava maratonu start alacak. F.Bahçe'nin UEFA'ya karşı açacağı davaya ise F.Bahçe Sportif AŞ'de kağıtları olan tüm iştirakçiler davet edilecek. UEFA'nın kendileri dava açması durumunda, 'Yerel mahkemelerin kararları bizi ilgilendirmez' diyerek sıyrılma ihtimaline karşılık F.Bahçe, Sportif AŞ'nin halka açık bir şirket olduğundan yola çıkacak.

BÜYÜK ZARARA UĞRADILAR
Dava sürecinde Borsada işlem gören hisselerle ilgili raporlar hazırlanacak. Böylece şike yüzünden her bir lotun uğradığı zarar hesaplanacak. Bu süreçte "şike lekesi" yüzünden yatırımcıların zararlarının karşılanması istenecek. Fenerbahçe yönetimi, UEFA'ya karşı dava açacak olan her bir Sportif AŞ iştirakçisine hukuki destek sağlayacak. Görünen o ki yolsuzluk iddiaları yüzünden sıkıntıda olan Platini'nin başkanı olduğu UEFA'yı daha da zor günler bekleyebilir.

UEFA'NIN DERDİ ÇOK BÜYÜK!
UEFA Başkanı Platini'nin FIFA'dan usulsüz aldığı iddia edilen 2 milyon dolar nedeniyle zor günler yaşanıyor. Bir de zarara uğrayan hissedarların dava açması UEFA'yı çok sıkıştıracak.