Cimbom'un umudu Telles

Galatasaray'ın gelecek sezon transfer yapması satış opsiyonlu kiralanan Bruma ve Alex Telles'in satılması durumunda elde edilecek gelirle gerçekleşecek. Eğer satış gerçeklemş ezse Aslan bonservissiz oyunculara yönelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 00:17
Cimbom’un umudu Telles

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Kulübü, UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyum sağlamak için savaş veriyor. Mali kriterlerle ilgili yapılan toplantının ardından UEFA'dan gelecek cevabı bekleyen Galatasaray yönetiminin devre arası transfer stratejisi de belli oldu. Son yapılan toplantının ardından Galatasaray'ın transfer politikasındaki tutumlu tavrının koruması gerektiği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar mecburen bonservis bedeli ödemeyeceği oyunculara yönelecek. Galatasaray geçtiğimiz transfer sezonunda toplamda 45 kişilik kadrosunu 24'e indirmesine karşın UEFA'nın zarar opsiyonundaki ceza sınırlaması seviyesine inebilmiş değil. Zira Ünal Aysal döneminde 3 yılda 90 milyon Euro zarar ancak 70 milyon Euro'ya indirilmiş durumda. UEFA ise bu rakamın 30 milyon Euro olması konusunda ısrarlı. UEFA yaptırımı ile karşılaşmamak için Galatasaray yönetimi devre arasında maliyetli transfer yapmayı düşünmüyor.

INTER ALEX'İ BONSERVİSİYLE ALMAK İSTİYOR
FIFA'nın lisans için izin vermediği Kevin Grosskreutz'u sezonun ikinci yarısında yeni transfer olarak gösterecek olan Sarı-Kırmızılı yönetimi, bonservis bedeli ödemeyeceği maliyetsiz oyunculara yönelecek. Galatasaray gelecek sezon bonservisiyle transfer yapabilmesi ise satış opsinyonlu kiralanan Bruma ve Alex Telles'in satılması durumunda elde edilecek gelirle mümkün olabilecek. Inter'in Alex'in performansından memnun olduğu ve bonservisini almaya niyetli olduğu belirtiliyor.