Şike davasında flaş gelişme!

Türk futbolunu sarsan şike davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ekim 2015, 12:03
Şike davasında flaş gelişme!

İÇİNDEKİLER

"Futbolda şike" davasında savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "suç örgütü kurmak" ve "şike" suçlarından beraati istendi.

TÜM SANIKLARA BERAAT İSTEMİ
Yeniden yargılaması yapılan şike sürecinde savcı, sanıkların beraatini istedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Şike Davası'nın diğer sanıkları için bugün sevindirici bir gelişme yaşandı. Yenilenen davanın bu sabahki celsesinde savcı, verdiği mütalaasında Aziz Yıldırım dahil tüm sanıklar hakkındaki önceki hükmün iptali ve beraat talebinde bulundu.
KARARIN BUGÜN AÇIKLANMASI MUHTEMEL
Savcının mütalaasının ardından şu dakikalarda Trabzonspor'u temsil eden müdahil avukat ve diğer avukatlar, mahkemeye karşı beyanlarını iletiyor. Salondan edinilen bilgiye göre mahkemenin, dava hakkındaki kararını bugün açıklaması muhtemel.
F. BAHÇE UEFA'YA DAVA AÇACAK
Eğer savcı mütalaası mahkeme tarafından uygun görülürse, Türk futbolu için yeni bir dönem başlayacak. Sarı lacivertli kulüp, yeniden yargılamadan suçsuz çıkmaları halinde hem UEFA hem de TFF, geçtiğimiz yıllarda kulübün yaşadığı kayıpların telafi edilmesine yönelik maddi ve manevi tazminat davaları açacaklarını duyurmuştu.
İLHAN EKŞİOĞLU SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI
Şike davasında savcının beraat mütalaası vermesinin ardından, Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu paylaşımlarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı şike davasının 5. duruşması bugün sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde görülmeye başlandı. Ekşioğlu, savcının beraat mütalaası vermesi üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, yaptığı açıklamada, "Tüm camiamızın gözü aydın. Allahımız'a şükürler olsun. Bugünleri de gördük" ifadelerini kullandı.