"Sezon başında alınan bir karar var"

Galatasaray'da teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu kulüpteki son durum hakkında basın toplantısı düzenledi.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2015, 20:10
Sezon başında alınan bir karar var

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Yönetim Kurulu, olağanüstü gündemle toplanmış ve genç hocadan detaylı bir rapor istemişti. Bu durum karşısında yönetimin tavrına tepki gösteren Hamzaoğlu, herhangi bir rapor göndermediği ve bunun da Galatasaray'da yeni bir krize yol açtığı bildirildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Genç hocaya Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin de eşlik etti.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları:
Tabii anlam veremiyoruz. Bugün birçok basın kuruluşunda çıkan haberleri. Kulübün rutin olan bir şeyi. Gereksiz yere çok fazla büyütüldü. Şimdi bizim yönetim kurulu ile beraber sezon başından beri tasarladığımız bir şey vardı. Her maçtan sonra veya 15 günde bir rapor oluşturarak yönetime gidişat hakkında bilgi vermelim diye bir sistem oturtmak için konuşuyorduk zaten. Bunlar da zaten bugüne kadar verdiğimiz bir rapordu bu. Yönetim kurulumuz da dün böyle bir talepte bulundu. Ben de önümüzde Başakşehir maçı olduğundan geniş kapsamlı bir raporu önümüzdeki hafta verebilirim diye kendilerine söyledim. Ama maalesef bugün çok farklı yollara çekildi, çok farklı sebeplere dayandırıldı. Bunlara hem üzülüyorum hem seviniyorum. Üzülüyorum, bizi gereksiz yere böyle polemiklerin içerisine çekiyorlar. Seviniyorum, demek ki bizim gücümüzün farkında herkes. Bu sene de neler yapabileceğimizi bizden daha da iyi biliyorlar. Bizim yolumuzu kesmek, önümüzü tıkamak için bu tür şeylere başvuruyorlar. Bu da aslında bizim gücümüzü gösteriyor buna da seviniyorum bir anlamda. Biz bunların olmasını bekliyorduk, insanların da mutlu olmasını beklemiyorduk birçok kesimin. Ama biz yolumuzu emin adımlarla gideceğiz. Geçen sezon olduğu gibi ipi göğüsleyen hedefe varan, yine camia olarak bu sevince ulaşan bizler olacağız.

Camiamız farkında olsun. Onların isteklerinin de çok farkındayız. Tek isteğimiz bizi bu yolda yalnız bırakmasınlar. Özellikle oyuncularımızın çok desteğe ihtiyacı var. Biz bir yere geleceksen ancak ve ancak birlikte olursak bunu başarabiliriz. Galatasaray emek harcıyor. Biz Galatasaraylıyız. Galatasaray için elimizden gelen her şeyi de yaparız.

Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin'in açıklamaları:

"BİZİ KISKANIYORLAR"
Sayın başkanımız ve yönetim kurulu olarak, Galatasaray camiasına ve kamuoyuna saygılarımızı iletiyoruz. Hamza hocamızın dediği gibi bu rutin bir taleptir. Rutin talebi biz kendisine ilettik. Kendisi de dediği gibi önümüzde yarın Başakşehir maçımız var. Buna konsantre olmamız gerekiyor. Hoca da haklı olarak süre istemiştir. Önümüzdeki hafta bu rutin raporu idari olarak ve teknik olarak bize iletecekler. Dolayısıyla bir sıkıntımız yok. Her şey iyi gidiyor bizce. Hocamızın da dediği gibi, herhalde bizi birazcık kıskanıyorlar gibi. Yarın maçımızı oynayacağız, ondan sonra yolumuza devam edeceğiz. Yönetim kurulu olarak bizim hocamızın arkasında olduğumuzu herkes biliyor. Bunu defalarca söylüyoruz. İnşallah arzuladığımız hedeflere ulaşacağız. Bu ortak açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk. Kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.