Tarihi tersten yazdı

G.Saray isimsiz rakibi önünde istatistiklerde de sınıfta kald ıA. stana temsilcimiz karşısında şut ve ortalarda daha iyi bir grafik çizdi. Cimbom Avrupa'da kazanmaama serisini de 10'a çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2015 Güncelleme 01 Ekim 2015, 00:11
Tarihi tersten yazdı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Kazakistan temsilcisi Astana ile rakip sahada 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. maçından da galip ayrılamadı. Sarı-Kırmızılılar'ın Kazak rakibi Astana ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılırken tarihindeki ilk puanını Galatasaray'dan aldı. 120 milyon Euroluk bir takım değeri olan Cimbom toplam değeri sadece 16 milyon Euro olan rakibi karşısında 2 puan kaybederek büyük bir şaşkınlık yaşattı. Bir zamanlar Avrupa'da sayısız başarılara imza atan Sarı- Kırmızılı takım 10 maçtır Avrupa'da maç kazanamayarak taraftarını büyük hayal kırıklığına ugrattı. Galatasaray ayrıca deplasmanda son galibiyetini 12 Mart 2013'te Alman ekiplerinden Schalke'ye karşı alırken o tarihten sonra dış sahada galibiyet yüzü göremeyerek eski günlerini mumla arattı.

CİMBOM İSTATİSTİKLERDE DE SINIFTA KALDI
Cimbom Avrupa'da bir başarısı olmayan tecrübesiz rakibi önünde istatistiklerde de sınıfta kaldı. 2 takımın maç içindeki pas başarısı yüzde 79 olurken Kazak ekibi kaleye 17, Aslan ise 12 şut çekti. G.Saray karşılaşma boyunca 14 orta yaparken Astana 29 orta yaptı. 2 takımın topla oynama oranı ise yüzde 50 oldu.

BAZI OYUNCULARDA DÜŞÜŞ VAR
G.SARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu maça istedikleri gibi başladıkları halde üstünlüğü koruyamadıklarını söyledi. 2. yarıda bazı oyuncularda bireysel düşüşler yaşandığını hatırlatan Sarı-Kırmızılı hoca, "İsim vermek istemiyorum ama bazı oyuncular oyundan düştü. Zaten değişiklikleri yaptık. Bu değişikliklerin olumlu olduğunu düşünüyorum. 2. yarıdaki performansta oyundan düşmelerin etkisi ve koruma içgüdüsü var. Rakip geri düşünce üzerimize geldi" dedi. Umut'un bekledikleri performansı göstermeye çalıştığını söyleyen Hamzaoğlu, "Tabii ki daha iyi şeyler bekliyoruz. Sadece Umut'tan değil hepsinden bekliyoruz. Bundan sonraki maçlara bakacağız. Her şey değişebilir" dedi.

BASİT HATALARIN BEDELİ ÇOK AĞIR OLUYOR
Sneijder maçtan sonra Şampiyonlar Ligi'nde yapılan basit hataların telafisinin çok ağır olduğunu söyledi. Hollandalı futbolcu, "Basit hataları analiz edip hatalarımızı çıkarmamız gerekiyor. Bazı şeyleri öğrenmeliyiz. Diğer maçlarda elimizden geleni yapacağız. Mutlaka savaşmamız gerekiyor" diye konuştu.