CimBom'da yaprak dökümü

Galatasaray'da ayrılık rüzgarı esmeye başladı. Muslera ve Snejider ile yollar devre arası ayrılacak.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2015, 12:36
CimBom’da yaprak dökümü

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile geçen sezonun başından beri sözleşme yenilemek istediğini defalarca tekrarlayan sarı-kırmızılı takımın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, fikrini değiştirmeye başladı. Cimbom yönetiminin, UEFA'ya 'Finansal Fair-Play' konusunda verdiği söz ile birlikte ortaya çıkan ortam, 'Sniper'ı 'devam etme fikrinden' vazgeçirdiği öğrenildi. Sarı-kırmızılı takımın, şu anki kadrosu ile UEFA boyutunda katılacağı herhangi bir organizasyonunda başarılı olma fikrine inanmayan Hollandalı futbolcu, bu nedenle 'nikah tazeleme' düşüncesinden caydı. Hatta Wesley Sneijder'in, menajeri Guido Albers aracılığıyla Aslan'ın bu fikrini Başkanı Dursun Özbek ve yönetimine de ilettiği ifade edildi.

İKNA ÇABALARI SÜRECEK
UEFA'ya kontratında 'yüksek ücret yazan oyuncuların elden çıkartılması' konusunda garanti veren Galatasaray yönetimi, Sneijder'in bu kararıyla hem zorda kaldı, hem de rahatladı. Ancak Özbek ve yönetiminin, 15 Eylül'de UEFA ile yapcağı toplantı sonrası 'Sniper' ile bir görüşme daha yaparak, sözleşmesini uzatması için ikna etmeye çalışacağı da ileri sürüldü. Bu arada Sneijder'in menajeri Guido Albers'in, eski başkan Ünal Aysal ile bir görüşme yaparak, kendisine 1 yıldır verilen sözlerin tutulmamasıyla ilgili şikayette bulunduğu iddiası da gündeme bomba gibi düştü.
TARAFTAR İMZAYI BEKLİYOR
Aslan'a geldikten sonra 'tribünlerin sevgilisi' haline gelen Wesley Sneijder ile hala sözleşme yenilenmemesi, taraftarları çileden çıkartıyor. Camianın beklentisi bir an önce imzaların atılması.

106 MAÇTA 36 GOL
2012-13 sezonunun devre arasında İnter'den gelen Sneijder, G.Saray'da 106 karşılaşmaya çıkarken, bu mücadelelerde toplam 37 golü rakip filelere yolladı.
ASIL BOMBA KAPIDAN DÖNDÜ
Galatasaray transferin son gününde Kevin Grosskreuzt krizi yaşarken, asıl bombanın ise kapıdan döndüğü ortaya çıktı. Real Madrid'le David Gea'nın satışı konusunda görüşen Manchester United'ın, o sırada faks aracılığıyla Galatasaray'la da Fernando Muslera için temas kurduğu bildirildi. United'dan gelen faksta Türkiye için transferin ertesi günü olan 1 Eylül için Galatasaray'dan Muslera konusunda görüşmek için randevu talep edildiği öğrenildi. İngiltere'de transfer Türkiye'ye göre bir gün sonra bittiği için Manchester United yöneticileri İstanbul'a gelip Muslera'yı götürmeyi kafalarına koymuştu.
İSTANBUL'A GELMEKTEN VAZGEÇTİ
Fakat akşam saatlerinde De Gea'nın transferi FIFA'ya geç bildirildiği için gerçekleşmeyince United'lı yöneticiler İstanbul'a gelme fikirlerinden vazgeçtiler. Manchester'ın, Real Madrid'e gitmek isteyen De Gea'nın yerine Muslera'yı devre arasında transfer etmek için menajerler aracılığıyla görüşmelerin devam ettiği, Uruguaylı kalecinin Ocak ayında Premier Lig'e hazırlandığı bildirildi. Muslera'nın bunun için kendisine İngilizce öğretmeni tuttuğu ve takım arkadaşlarıyla İngilizce konuşmaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında...