Paramızla rezil oluyoruz

Dünyanın en çok kazanan teknik adamlarından birisine sahibiz... 220 milyon Euro ile elemelerdeki en pahalı 9. takımız. Futbolcularımız adeta para basıyor!.. En son büyük turnuvaya 2008'de giden Milli Takımımız, eğer yarın Konya'da Hollanda'yı yenemezse Euro 2016 finalleri de Kaf Dağı'nın ardında kalacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 02:16
Paramızla rezil oluyoruz

İÇİNDEKİLER

Yine bize hüsran var!.. Euro 2016 elemelerinde Letonya ile Konya'da 1-1 berabere kalarak finallere gitme yolunda ağır yara alan Milli Takımımız, 75 milyonu üzmeye devam ediyor. Hem de yapılan büyük yatırımlar ve harcanan milyon eurolara rağmen... Ay- Yıldızlı ekibimiz, Euro 2016 elemelerinde mücadele eden ülkeler arasında kadro değeri en yüksek 9. takım durumunda. Tam 220 milyon Euro kadro değeri olan Milli Takımımız'da ortalama oyuncu değeri ise 8 milyon Euro... Oysa ki grubumuzda bizi geride bırakan İzlanda'nın oyuncu başına ortalama değeri 1.8 milyon Euro, Çek Cumhuriyeti'nde ise 2.6 milyon Euro... Milli Takımımız'da oyuncuların ortalama yıllık geliri 2 milyon Euro. İzlanda'da ise bu rakam 300 bin Euro civarında... Ayrıca yıllık 3.5 milyon Euro'luk geliriyle, dünyanın en çok kazanan milli takım hocalarından birisine de sahibiz.

SÜPER LİG EN ÇOK HARCAMA YAPILAN LİGLERDEN BİRİ
Süper Lig bu sezon yapılan 86.2 milyon Euro'luk transfer harcamasıyla dünyada 7. sırada yer alıyor. Kulüplerimiz bombaları üst üste patlatıyor, adeta para saçıyor. Ama futbolumuz yerinde saymayı sürdürüyor. En son büyük turnuvaya 2008 yılında katılan Milli Takımımız eğer yarın Konya'da Hollanda'yı yenemezse, Euro 2016 finalleri de Kaf Dağı'nın ardında kalacak. Kazanmamız durumunda ise play-off yolunda avantajı yakalayacağız.