17 milyonluk Sow

Birleşik Arap Emirlikleri takımı dün Fenerbahçe ile bir kez daha görüştü. Al Ahli 17 milyon Euro bonservis bedelini ödemeyi kabul ettiğini bildirdi... Sow ile Fenerbahçe arasında yapılan sözleşme gereği 1 milyon Euro yıldız futbolcuya ödenecek. Fenerbahçe 16 milyon Euro'yu peşin alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 01:31
17 milyonluk Sow

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Türk Futbol tarihinde yeni bir rekora imza attı... Sarı-Lacivertliler, Moussa Sow'u tam 17 milyon Euro bonservis bedeliyle Birleşik Arap Emirlikleri takımından Al Ahli'ye sattı. Sow ile Fenerbahçe arasında yapılan sözleşme gereği Sarı-Lacivertliler'in kasasına 16 milyon Euro girecek. 1 milyon Euro ise Sow'a ödenecek. Fenerbahçe'ye ödenecek para peşin olacak. Bu transferin Fenerbahçe açısından iki büyük önemi bulunuyor. Birincisi, Al Ahli Kulübü'nden alınacak paranın tamamının peşin olması. İkincisi ise, 'Sow'un Türkiye'den yurt dışına satılan en pahalı futbolcu' unvanını alması. Fenerbahçe, Moussa Sow'u 2012 yılında Fransa'nın Lille Kulübü'nden 10 milyon Euro'ya almıştı. Fenerbahçe dün görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

154 RESMİ MAÇTA 63 GOL ATTI 29 ASİST YAPTI
Senegalli forvet, Sarı-Lacivertli takımda oynadığı 154 resmi maçta 63 gol atarken, 29 da asist yaptı. Transfer görüşmeleri nedeniyle dün akşamki antrenmana katılmayan ve Samandıra Tesisleri'ndeki eşyalarını toplayan Sow'un 1-2 gün içinde Türkiye'den ayrılması bekleniyor. Dün Türkiye'ye gelen Al Ahli yöneticileri 15 milyonluk tekliflerini önce 16'ya sonra da 17'ye çıkardılar ve Fenerbahçe'den yıldız futbolcuyu renklerine katılar.